От х:

Днес в x:

7 °C

Следствен експеримент: Бойко ставал за скрап при реален проблем във въздуха

Хасковски авиомоделисти направиха днес следствен експеримент

Хасковски авиомоделисти проведоха нагледен експеримент какво би се случило с премиера Бойко Борисов ако имаше реален проблем с колесника на правителствения „Фалкон”. Преди 4 дни бащицата на нацията бе изправен пред угрозата да каца аварийно с повреден колесник. До там не се стигна, щото колесника се оказа здрав. Ако беше повреден обаче, евентуално сурване по корем щеше да има за резултат голямо количество вторични суровини за рециклиращата промишленост. Барабар с Бойко в тях.

Това бе доказано от учебно приземяване на малък самолет с повреден колесник. Макетът зрелищно се разби на поляна край Хасково. При това не бе пълен с бензин и можеше да планира, за разлика от реактивните самолети. Тяхното носене по въздуха е съпоставимо с това на бетонен блок.

Както е известно в сряда вечер тази седмица, реактивния самолет на премиера Борисов получи схващане на левия колесник. Той уж се прибрал, но същевременно светело лампичка, че май не бил. Цялата държава настръхна, а цялата наличност на спасителните служби в София се строиха около летището в столицата за да поемат евентуална аварийно кацане по корем на правителствения Фалкон. Според опитни пилоти, то може да се случи успешно само по филмите и то на онези, с най-касови холивудски актьори. За всички останали, включително разни министър-предсеатели, сценарият от кацане по корем обикновено завършва в пламъци и пълно разпарчетосване. Като това, което сполетя учебния модел на хасковските авиомоделисти.

За разлика от правителствения авиоотряд, за тези самолети не плаща държавата, а джоба на съответния стопанин. Затова и разнебитилият се самолет предизвика тъга, разсеяна донейде само от патриотичното заключение, че се случва на макет край Хасково, вместо на Бойко над София. Все пак няколкостотин лева отидоха на вятъра, но както философски заключиха авиомоделистите, щото ни е толкова акъла. Възползвайки се от топлото и на пръв поглед тихо време, останалите последни мохикани на моделизма решиха да направят първа тренировка на баир край Червена Стена зад метеостанцията. Самолетите успешно се издигали, но нагоре имало вятър. Дори и тези които били с електрически или бензинови мотори са силно зависими от планирането. Вихрещите се нависоко течения им погодили много неуправляеми свредели и пропадания, и като следствие - аварийни приземявания със и без колесник. Тренировката свърши с доста контузии по моделите и заричането, че независимо от акъла на Бойко, хасковските аероплани ще летят само по хубаво време.


Г.Христов

Той доказа че със самолета на премиера щеше да се случи това, ако е имал истински проблем
Кацане с повреден колесник е невъзможно убедиха се дори витрови самолети. Реактивните съвсем не могат да планират
Димитър Филев организира колегите си за тренировка край Хасково
Тя почна добре
Но вятърът побърза да приземи самолетите
За моделистите се отвориха доста ремонти
Най-леко се отърваха леките безмоторници
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ba
  bai spiro_1424016840
  20 -3
  18:08, 15 фев 2015
  Христов, виното вчера май ти е дошло в повече. Нови думи взе да измисляш - издигвали ? Смях !
 • 2
  До
  Добата
  9 0
  18:14, 15 фев 2015
  Много стиропор е фърчал...

Хороскоп за 28.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
28 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
28 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
28 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
28 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
28 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
28 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
28 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
28 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
28 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
28 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
28 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
28 фев 2021
Последни новини