От х:

Днес в x:

Следствен експеримент: Бойко ставал за скрап при реален проблем във въздуха

Хасковски авиомоделисти направиха днес следствен експеримент

Хасковски авиомоделисти проведоха нагледен експеримент какво би се случило с премиера Бойко Борисов ако имаше реален проблем с колесника на правителствения „Фалкон”. Преди 4 дни бащицата на нацията бе изправен пред угрозата да каца аварийно с повреден колесник. До там не се стигна, щото колесника се оказа здрав. Ако беше повреден обаче, евентуално сурване по корем щеше да има за резултат голямо количество вторични суровини за рециклиращата промишленост. Барабар с Бойко в тях.

Това бе доказано от учебно приземяване на малък самолет с повреден колесник. Макетът зрелищно се разби на поляна край Хасково. При това не бе пълен с бензин и можеше да планира, за разлика от реактивните самолети. Тяхното носене по въздуха е съпоставимо с това на бетонен блок.

Както е известно в сряда вечер тази седмица, реактивния самолет на премиера Борисов получи схващане на левия колесник. Той уж се прибрал, но същевременно светело лампичка, че май не бил. Цялата държава настръхна, а цялата наличност на спасителните служби в София се строиха около летището в столицата за да поемат евентуална аварийно кацане по корем на правителствения Фалкон. Според опитни пилоти, то може да се случи успешно само по филмите и то на онези, с най-касови холивудски актьори. За всички останали, включително разни министър-предсеатели, сценарият от кацане по корем обикновено завършва в пламъци и пълно разпарчетосване. Като това, което сполетя учебния модел на хасковските авиомоделисти.

За разлика от правителствения авиоотряд, за тези самолети не плаща държавата, а джоба на съответния стопанин. Затова и разнебитилият се самолет предизвика тъга, разсеяна донейде само от патриотичното заключение, че се случва на макет край Хасково, вместо на Бойко над София. Все пак няколкостотин лева отидоха на вятъра, но както философски заключиха авиомоделистите, щото ни е толкова акъла. Възползвайки се от топлото и на пръв поглед тихо време, останалите последни мохикани на моделизма решиха да направят първа тренировка на баир край Червена Стена зад метеостанцията. Самолетите успешно се издигали, но нагоре имало вятър. Дори и тези които били с електрически или бензинови мотори са силно зависими от планирането. Вихрещите се нависоко течения им погодили много неуправляеми свредели и пропадания, и като следствие - аварийни приземявания със и без колесник. Тренировката свърши с доста контузии по моделите и заричането, че независимо от акъла на Бойко, хасковските аероплани ще летят само по хубаво време.


Г.Христов

Той доказа че със самолета на премиера щеше да се случи това, ако е имал истински проблем
Кацане с повреден колесник е невъзможно убедиха се дори витрови самолети. Реактивните съвсем не могат да планират
Димитър Филев организира колегите си за тренировка край Хасково
Тя почна добре
Но вятърът побърза да приземи самолетите
За моделистите се отвориха доста ремонти
Най-леко се отърваха леките безмоторници
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ba
    bai spiro_1424016840
    20 -3
    18:08, 15 фев 2015
    Христов, виното вчера май ти е дошло в повече. Нови думи взе да измисляш - издигвали ? Смях !
  • 2
    До
    Добата
    9 0
    18:14, 15 фев 2015
    Много стиропор е фърчал...
Последни новини