От х:

Днес в x:

Датската полиция уби извършителя на две атаки в Дания

Втора атака имаше през нощта в Копенхаген-стрелба край синагога. Убит е евреин. Има ранени полицаи. По-късно полицията застреля извършителя на двете атаки.
След нападението в арткафене в събота вечерта в Копенхаген, при което бе убит един човек и ранени други трима, през нощта имаше нова атака в датската столица.

Един човек бе прострелян в главата и двама полицаи бяха ранени, съответно в ръката и крака, край синагога в центъра на града, съобщи полицията, като уточни, че е рано да се каже дали нападението е свързано с атаката по-рано вчера срещу арткафене в датската столица, предаде Ройтерс.

По-.късно мъжът почина. Той е 55-годишен евреин, който е охранявал синагогата, предаде БТА.

Полицията през нощта застреля мъж, който е открил стрелба. По-късно тя съобщи, че именно той е отговорен за двете нападения в града.

Датската телевизия ТВ2 съобщи, че е била обявена евакуация на метро и жп станция наблизо - Норрепорт.

Вчера първоначално бе съобщено, че нападателите по арткафенето са били двама, но по-късно се уточни, че се търси само един заподозрян.

Освен това бяха публикувани няколко фотографии от камери за наблюдение със смътно изображение на издирвания мъж, облечен в дебело яке е шапка и шал, скриващ частично лицето му. Според описанието на очевидците той е на възраст 25-30 години, атлетичен, с арабски вид, и носел черен автомат.

В датската столица през нощта течеше масирана полицейска операция с участието на спецчасти и хеликоптер след атаката срещу кафене, където се проведе дебат за свобода на словото и за исляма. Сред участниците бяха шведският карикатурист Ларс Вилкс и посланикът на Франция Франсоа Зимере.

Във връзка със случилото се в Копенхаген бяха въведени засилени мерки за сигурност. Полицията блокира районите около местата на двете нападения, засилен бе контролът на всички транспортни изходи. Колите, пътуващи за съседна Швеция по моста Йоресунд бяха претърсвани.

По молба на датските си колеги германската полиция засили проверките на граничните пунктове с Германия.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ss
    ss-23
    8 -3
    15:30, 15 фев 2015
    Освен кожа,и едно парче сланина да не умре от глад по-пътя към ада.
Последни новини