От х:

Днес в x:

Полицай, взел подкуп, осъден на 3,5 г. затвор

Добричкият окръжен съд постанови ефективна присъда от 3 години и 6 месеца затвор за 40-годишен полицай, поискал и взел подкуп, съобщиха от пресцентъра на съда.
Магистратите признаха за виновен 40-годишния полицай от Първо РПУ в Добрич Иван Петров затова, че на 27 ноември 2012 г. е взел 200 лева, за да не състави на шофьор акт за констатирани нарушения по Кодекса за застраховането и Закона за движение по пътищата.

Съдът лиши подсъдимия от правото да заема длъжност на държавен служител, включително и като полицай, за срок от три години и шест месеца.

Иван Петров ще трябва да заплати и глоба в размер на 5000 лева, а присъдата да бъде изтърпяна при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

Решението на добричките магистрати подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд във Варна.

От 20 януари проверките на Пътна полиция се извършват с камери и микрофони, като първоначално действат 20 оборудвани с такава техника автомобили на КАТ. 15 от тях работят в София, а останалите в Пловдив, Бургас и Варна.

За да се ограничат подкупите при катаджиите, всяко спиране вече е записвано от три камери и два микрофона, монтирани в патрулките и на униформите на полицаите.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини