От х:

Днес в x:

Кмет и спортни деятели обсъдиха развитието на спорта в Момчилград

Среща със спортни деятели и представители на местните клубове се проведе в Община Момчилград. Представен бе проектът за спортния календар за 2015 г., в който се предвиждат мероприятия, приети по предложения от спортните клубове за организирането на събития под егидата на Община Момчилград. Основна тема на разговора беше подобряването дейността на спортните клубове и развитието на масовия спорт в града след откриването на многофункционалните спортни съоръжения. Както е известно, през тази година в Момчилград врати ще отворят стадион „Родопи“, спортна зала „Родопи“, спортен комплекс за провеждане на тренировки по различни видове спортове и седем спортни площадки.

Идеята на община Момчилград е повече деца да участват в различни видове спорт след откриването на спортните съоръжения. За да възвърнем славата на града ни в спорта трябва да обхванем възможно най-голям брой участници в заниманията. На следващ етап можем да се ориентираме към качеството и високото спортно майсторство. Искаме съвместно с учителите по физкултура да накараме повече деца от училищата да спортуват и така да открием най-добрите таланти сред тях, заяви кметът на община Момчилград Акиф Акиф.

От общинска администрация изразиха готовност да стимулират обучението на студенти, които ще следват в треньорския факултет на Националната спортна академия и след това да работят за един от местните клубове. Стимулът за тях ще се осигурява от общински фонд под формата на стипендии. С предимство ще бъдат младежи от Момчилград, които следват или имат намерения да запишат треньорска школа.

Община Момчилград вече реализира подобна инициатива със стимулиране обучението на студенти по медицина, заявили желание да работят в общинската МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“.

От клуба по тенис на маса „Родопи“ предложиха учениците от училищата в града да провеждат своите учебни занятия по физическо възпитание в едноименната спортна след завършването на строежа й. Тенисистът Димитър Караиванов извести, че на последното заседание на Управителния съвет на федерацията по тенис на маса за ветерани е било обсъдено домакинството на Момчилград през 2017 г. на световно първенство за ветерани. Той добави още, че родопският град има реални шансове да се превърне в национален център за юноши и подготвителни групи на националния ни отбор по тенис на маса.

Кметът приветства инициативата и отговори, че община Момчилград е готова да предостави спортните съоръжения на училищата по време на часовете по физкултура.

Областният директор на БФС Тургай Али отбеляза, че Момчилград се нарежда сред водещите общини, които да разполагат с бази по различни видове спорт. Той сподели ,че при добра организация е възможно в региона да гостуват елитни футболни клубове за провеждане на подготвителни лагери.

Сред предложенията бяха от тази година да провежда гласуване за определяне на „Спортист на годината“. Представителите на клубовете изразиха задоволството си от провелата се среща за развитието на спорта в Момчилград. Кметът Акиф Акиф подчерта, че оттук нататък ще се провеждат периодични срещи, като община Момчилград ще бъде в тясно взаимодействие с клубовете.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини