От х:

Днес в x:

Сунай Осман е избран отново за председател на съда в Ардино

С 20 гласа „за",  един „против" и 1 „въздържал се" ВСС избра за втори мандат Сунай Юсеин Осман за административен ръководител- председател на Районен съд - Ардино.
Съдия Осман има над 17 години юридически стаж, от които 15 години стаж като съдия. В продължение на десет години е бил съдия в Районен съд - Кърджали, а през 2009 г. е избран за административен ръководител - председател на Районен съд - Ардино.
В Концепцията си за стратегическо управление съдия Сунай Осман очертава следните основни цели: подобряване качеството на правораздаване, при запазване и повишаване на бързина при разглеждането и решаването на делата; по-добро административно обслужване на гражданите; изготвянето на справки за причините за забавяне на делата при тяхното разглеждане и решаване и предприемане на адекватни мерки за тяхното преодоляване, свеждане до минимум на забавените производства; продължаване на съществуващата практика в съда за запознаване на съдиите с постановените от въззивни и касационни инстанции актове по обжалвани решения на Районен съд-Ардино. Кандидатът отдели специално внимание на въвеждането на електронни папки на делата, с което, по думите му, ще се осигури и по-висока прозрачност на съдебния процес.
Кандидатурата на съдия Сунай Осман бе подкрепена от членовете на ВСС Галя Георгиева, Димитър Узунов и Мария Кузманова. Галя Георгиева посочи, че при посещението й Районен съд -Ардино е установила изключително добър микроклимат в колектива . „Съдът в Ардино е пример за държавността", изтъкна тя. Мария Кузманова подчерта, че макар и малък по своя състав - този съд е от малкото съдебни органи , ползващи се с високо доверие сред гражданите. Членовете на ВСС обърнаха внимание и на предприетите действия през първия управленски мандат на С.Осман за подобряване на условията на труд в съда.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини