От х:

Днес в x:

Януарска пролет днес, гоним стогодишен рекорд

Известният хасковски морж Тоско миналата година се изкъпа в Сивата вода при минус 7. Днес вероятно е пропуснал банята заради необичайната жега

Предимно слънчево и истинско пролетно време ни очаква в днешния неделен ден, прогнозират от хасковската синоптична станция. Според метеоролозите максималните температури в Хасковско ще достигнат 14-15 градуса, но е твърде възможно термометрите да отскочат до много по-високи стойности. Голяма е вероятността да подобрим и рекорда за януарска жега от 1917 година, когато са били измерени 16 над нулата. Основания за това дават и сутрешните температури, които за първи път от много време са положителни – плюс 3 по Целзий. Вчера максималните са били 12.4 градуса.

Днес валежи не се очакват, но според прогнозата привечер вятърът от запад ще се усилва и ще донесе нова порция студ. Очаква се през следващата нощ градусите да паднат под нулата – около минус 1. Дневните температури в понеделник пък няма да надхвърлят плюс 2, гласи прогнозата на синоптиците.

Рязката промяна крие големи рискове за здравето, особено за страдащи от сърдечно-съдови заболявания, както и за тези със ставни проблеми, смятат медиците.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    15
    1508
    13 0
    13:49, 11 яну 2015
    Надали Тозко ще пропусне плуването.
    Принципен е и плува всеки ден,когато има възможност.И,междудругото,радва се на завидно здраве,за разлика от болшинството.
Последни новини