От х:

Днес в x:

500 от Хасково с улеснена проверка за данъчните си задължения

500 се възползваха от новата опция на НАП


500 персонални идентификационни кодове (ПИК) е издал офисът на НАП в Хасково за последните 3 месеца. ПИК е 12-цифров код, който дава достъп до електронните услуги в системата на НАП без да е необходимо наличието на електронен подпис.
Дава възможност за бързи справки за задължения на лицето към бюджета, както и светкавична проверка дали му се спазва трудовия договор, като например върху каква сума работодателят плаща осигурителни вноски. От 2015 година НАП ще осигури възможност на своите клиенти да подават данъчните си декларации и с персонален идентификационен код.

Издаването на ПИК е сред петте най-често търсени услуги от клиентите на приходната администрация. Тенденцията се запазва от октомври досега, показва справка на офиса в Хасково. Получаването на кода е напълно безплатно. За да го получите е необходимо да се попълни „Заявление за ползване на електронни услуги, предоставяни от НАП чрез ПИК“. Документът е наличен както в офисите на Агенцията в цялата страна, така и в електронен вариант на интернет страницата на НАП www.nap.bg . Заявлението се подава в комептентния офис по постоянен адрес на лицето.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини