От х:

Днес в x:

Дъжд и мъгла продължават да развалят хубавия декември

Някои не се притесняват от мъгла и дъжд

Слаб, но досаден дъждец и неизменната в последните дни мъгла продължават да развалят хубаво течащия от метеорологическа гледна точка декември. Засега месеца се се отличава с високи за сезона температури, липса на екстремални застудявания и прочие неприятни метеорологични явления. Проливните дъждове отпреди 10-на дни на влизат в сметката, защото всъщност нито бяха толкова проливни нито толкова продължителни, друг е въпроса, че в България си изсякохме горите и неусвоената влага ни докарва наводнения.


В средата на декември такива неприятни неща не се очакват. Най-неприятното нещо ще е мъглата, която на места в региона ще ограничава видимостта под 100 метра. Още по зле ще е за пътуващите към Стара Загора, където видимостта е намалена под 50 метра. Според АПИ гъста мъгла има в областите Ямбол, Пловдив, Видин и в районите на Яна, Витиня и АМ „Тракия“ в област Пазарджик.
Като цяло днес ще е облачно, главно в южната половина от страната с валежи от дъжд. През нощта срещу четвъртък валежите ще обхванат и централните и източни райони на Северна България. Максимални температури в повечето места между 5° и 10°, в югоизточните райони до 12°. С изключение на районите с мъгла, като нашия. Тук няма да стане по-топло от 4-5 градуса. И ще си бленуваме за 1999-та година, когато на същата дата хасковлии са се радвали на 18.7 °.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Az
    az_1418807861
    2 0
    11:15, 17 дек 2014
    Samo takova wreme
    aman ot nego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Последни новини