От х:

Днес в x:

Ден без неприятни изненади

Днес феята на времето е добра

Най-после един ден без неприятни изненади, обещават метеоролозите за днес. 15-ти декември ще завърши така както и започна - с приятно и стабилно време, с умерени температури за сезона между 8 и 11 градуса и най-важното – без дъжд. Не просто няма да вали, но няма да имаи намек за дъжд, след като през по-голямата част от деня небето ще бъде напълно ясно, че и слънчево. Едва в следобедните часове ще започне да се появява облачност, която с развитието на деня ще се уплътнява, но тя ще е от високия и следователно невалежен тип. Ще бъде почти напълно тихо – кратките прояви на вятър ще бъдат от порядъка на 1-2 м/с, което даже не може да скандализира някой с пола на улицата.

Сред неприятните усещания на деня са сутрешната слана и сутрешната мъгла. Последната няма да е трайна, за разлика от много райони в страната, и към 10 часа окончателно ще се разкара.


На много места обаще ще остане и ще тормози шофьорите пътуващи оттам. По съвет на националното Пътно с повишено внимание заради мъгла трябва да се кара през районите на Лом, Кюстендил, Сливница, Драгоман, Банкя, Мало Бучино, Тополи, Радко Димитриево, Менгишево, Харманли и Свиленград, където видимостта заради мъглата е под 50 метра.


- до 100 м е видимостта в областите Благоевград, Русе, Ямбол , Перник, Плевен, Кърджали, и в районите на АМ „Струма“, Дупница, Негован,Твърдица, Н.Загора, Костинброд, АМ „Хемус“/обл.София/, АМ „Люлин“/обл. София, АМ „Тракия“/обл. Сливен/, Айтос-Провадия, АМ „Тракия/обл.Бургас/, АМ „Тракия”/обл.Ст.Загора/, Прохода на Републиката, Гурково и Оряхово.


- до 150 м в районите на Силистра, Видин, ,Първомай и АМ „Тракия“/обл.София/.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини