От х:

Днес в x:

Медсестрите отсрамват студентите в Хасково на 8 декември

За Бойко Динев 8 декември е ден като всеки друг

Колкото и да се опитва да догони студентските градове Пловдив, София или Бургас, Хасково скоро няма да ги настигне. Поне що се отнася до организиране на купони. Масовите, дълги и напоителни празненства, които се спретват в университеските градове, са далечна мечта за хасковските студенти. Това потвърждава и Бойко Динев, второкурсник в Иком Интелект, където учи графичен дизайн. Няма план за вечерта. Ден като всеки друг. Пък и Хасково не му предлага много възможности. Признава си, че ако иска приличен купон, отива в Пловдив.

Избира да учи в родния си град, защото му е по-удобно, не иска да пътува. Наясно е, че така се движи по тъча на студентския живот и няма да усети вкуса на каймака му. Но казва, че това е единственият недостатък. А купонът не е всичко в живота. По-важно е да завърши и да се реализира успешно. Надява се това да стане в чужбина.

Студентите в останалите учебни заведения в Хасково също няма запомнят с нещо изключително този 8-ми декември.

В центъра за дистанционно обучение към УНСС учат общо 550 студенти, други 166 са обучават по магистърски програми. Дали защото по-голямата част от тях са от други градове, нямат организирано празненство за студетския празник. Ще вдигат наздравици на малки групички в родните си градове.

Далеч по-сплотени са студентите на хасковския Медицински филиал към Тракийския университет в Стара Загора. Стотиците бъдещи медицински сестри и акушерки ще отбележат празника в ресторант.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Dj
    djustin1
    5 -10
    18:18, 8 дек 2014
    А къде забравяте студентите в колеж по икономика и... Виж коментара
  • 2
    Le
    lekiq
    6 -15
    18:22, 8 дек 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 3
    Bo
    boiko
    0 -2
    11:06, 9 дек 2014
    Otsramiha ni medicinskiq filial zabulenite sled vreme te shte ni lekuvat ole boje tva sa badeshtite specialisti dawat pari i zawarshwat
  • 4
    St
    student
    1 0
    13:20, 9 дек 2014
    Като няма какво хубаво да кажете,по-добре си замълчете.
Последни новини