От х:

Днес в x:

Стефан Димитров: В Димитровград няма официален сигнал, че на изборите са купувани гласове

Стефан Димитров показа писмата, изпратени от анкетната комисия до ОДП-Хасково и Окръжна прокуратура

Случаят с общинската съветничка от групата на ЕНП Живка Вълкова, която бе доведена в полицията в нощта преди изборите на 5 октомври, повдигна отново председателят на местния парламент Стефан Димитров на среща с медиите днес. Тя бе по повод предстоящата този четвъртък сесия на Общинския съвет.

Димитров коментира публикация във "24 часа" със заглавие "Общинари пращат призовка за разпит на МВР-шеф". Посочи, че в разпратените до Областна дирекция на полицията в Хасково и Окръжна прокуратура писмата е написано, че се иска среща, а не да се прави разпит. Следва се решението на Общинския съвет от края на миналия месец, с което бе сформирана анкетна комисия по случая с Вълкова.

Комисията трябва да се запознае до колко и по какъв начин, ако е имало намеса на общински съветник в изборите, то е уронен неговия авторитет. Става дума за това и дали са накърнени правата на децата й, каза председателят на местния парламент.

Димитров каза още: "Изборите минаха, факт е, че има конкретните резултати и конкретните наказани за купуване и продаване на гласове. В Димитровград, обаче няма нито един официален сигнал на полицията и прокуратурата, че са се купували гласове. И това е по-лошото в случая. Дали се купуват или не гласове, не е тема на обществото. Със сигурност се купуват гласове. Въпроса е защо полицията в Димитровград понякога не иска да стигне до тези, които купуват гласовете.Това е целия проблем, ако има проблем."

Допълни, че с изпратените писма не се иска среща с окръжния прокурор, а с лицата, които са избрани, за да върнат отговор. Според Димитров, не се знае какъв ще е отговора на прокуратурата, но това което се чувало е, че на територията на Димитровград няма осъдени. Органите, които имат пълната информация не вземат отношение, смята шефът на ОбС.

С писмата той се интересувал единствено има ли общински съветници, които по някакъв начин са уличени в купуване на гласове. Според него, останалото е спекулация и уронване престижа на едно лице.

Димитров не знаел срещу кого е заведеното досъдебно производство по случая с Вълкова. Това била причината да изпрати въпросните питания към полицията и прокуратурата. Обеща да представи на медиите отговорите от двете институции при получаването им.

"Информация по случая нямам никаква, затова съм изпратил тези писма, за да се срещнем с хората, да изложат своите виждания и ние в доклад да ги предоставим на общинските съветници", заключи председателят на ОбС.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ра
    рамзай
    25 -1
    16:42, 25 ное 2014
    Има си хас пък да кажеж че има купуване Нито ти си толкова голям хитрец нито ние сме толкова големи глупаци но парите са във вас и ще ви търпим няма как Всичко би било по друг начин но трябва нов 9 септември
  • 2
    Oo
    ooooooooooooooooooo
    9 0
    18:23, 25 ное 2014
    Toz mustaci si pusnal I po kiogrami I po mustak za prili4va na bashta si.
  • 3
    Le
    lev tolostoi
    18 0
    20:20, 25 ное 2014
    KVOOO mi to i izbori e nqmalo axaxx kvi glasove xaxax nedeite taka nee vajno koi glasuva vajno e koi broi glasovete oppp izvinete gosp Dimitrov koi plashta vsichki v tozi grad znaqt koi stoi zat tazi gospoja i koi kato nablijat izbotite pochva da obekalq malkite naseleni mesta i da potpomaga ,da darqva da obeshtava rab mesta i tem podobni blageni, loshoto e che nakraq vsichki nie plashtame vashiat masrav ne vi iskat v ximkobinata za tova glasuvat za vas tam se raboti samo s debeli vrazki i potmazvane, a za Jiveto samo edno shte napisha ei nezabravqi che te gledat i xorata na koito im se plashtashe za da glasuvat za teb nese izlagai pojelavam i na sledva6tite izbori vednaj za vinagi da napusne tozi obshtinski savet i da ni otarve ot presastvieto si .
  • 4
    45
    456
    12 0
    06:38, 26 ное 2014
    Крадецът вика : Дръжте крадеца !

Още новини

Последни новини