От х:

Днес в x:

5 знака, че работата ви няма да се превърне в кариера

Всички ние искаме да имаме хубава работа с потенциал за развитие и изграждане на трайна кариера. Освен това за нас е важно да знаем, че ако работим усърдно, след време ще изкарваме повече пари.

Въпреки това, дори и имайки привидно стабилна работа, това не означава непременно, че сегашната ни позиция ще се превърне в наша кариера. Дори да работим тази работа от 10 години, ако не сме мръднали от своята длъжност – значи не сме направили и кариера.

Много хора считат, че работа и кариера са синоними, но те не са. Кариерата е работа, която дава възможност за подобряване на уменията, доходите и начина на живот.

Ето и пет признака, че вашата сегашна работа няма да се развие в кариера:

1. Вие не виждате бъдеще за себе си в тази фирма

Ако не виждате бъдеще за себе си в тази фирма, в която работите в момента, най-вероятно не сте в правилната посока за изграждане на кариера. Някои работни места са предназначени само за взимане на заплата, която да покрива сметките ни. Кариерата изисква развитие, придвижване напред в рамките на професията... Не всяка работа може да доведе до кариера.

2. Вие нямате възможности за повишение

Ако работите за определена компания от доста време, но не виждате потенциал за развитие или повишение (и досега не сте получили такива), това може да е знак, че работата ви няма да се превърне в кариера. Ако искате кариера, оглеждайте се за работно място, където ще имате възможност за напредък или промяна в отговорностите.

3. Компанията, за която работите, е твърде малка

Има много предимства в работата за малка компания, но ако фирмата е твърде малка, вие няма да имате никакъв шанс за развитие вътре в нея и ще трябва да се оглеждате за нещо навън, ако искате кариера. Това зависи от целите ви. Ако сте доволни от настоящите си служебни задължения и правите достатъчно пари, може да си останете на длъжността до пенсия. Все пак, ако искате нови шансове и предизвикателства, трябва да си намерите друга работа.

4. Вашият работодател е финансово нестабилен

Дори да работите нещо, което обичате и харесвате, ако компанията е зле финансово, вие няма да се придвижите много напред. Независимо от това колко сте добри в професията си, ако компанията е затруднена, тя може да прибегне до съкращения или понижения на заплатите и вие да попаднете в тях. Внимавайте!

5. Вие знаете, че не се справяте добре с работата си

Ако усещате, че не се справяте с работата си перфектно или не я вземате насериозно, може би трябва да помислите за друго поле на изява, където да актуализирате уменията си. Ако вече сте разбрали и осъзнали, че това не е вашето място за развитие, най-вероятно вие няма и да направите кариера в тази област. Въпреки това, ако харесвате въпросната работа, работете усилено и може с течение на времето да станете по-големи професионалисти с потенциал за развитие.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини