От х:

Днес в x:

12 побойници на свобода след погрома в бежанския център

Въпреки мащабното полицейско издирване, виновниците за погрома още не са открити

12 побойници от сирийската и афганистанската общност, които предизвикаха погрома в бежанския център в Харманли в полунощ на 4-ти ноември са на свобода и се укриват от полицията, потвърдиха от ръководството на лагера.

Избягалите са рискови елементи, които може и да са въоръжени, предвид обстоятелството, че по време на кървавото меле преди седмица имаше 4-ма намушкани, един с опасност за живота. Припомняме, че тогава над 50 души от двете общности се вплетоха в люта ръкопашна схватка, която освен че пусна кръв доведе и до пълното разнебитване на новоремонтирания корпус за мъже бежанци в района на бившите казарми. По данни на полицията бяха разбити 27 прозорци, 10 врати и голям брой метални легла, с чиито тръби сирийци и афганистанци се млатеха помежду си. За да разтърват среднощното меле, полицията изпрати целия си наличен състав от Харманли плюс специални полицейски сили от Хасково .Още тогава обаче инициаторите духнаха от лагера и май нямат намерение да се връщат в него, особено след заканата на Държавната агенция за бежанците, да бъдат изгонени там откъдето са дошли.

Справка с регистрите на бежанския лагер в Харманли откроява общите неща между екстремистите. Всички са млади мъже, нито един от тях няма статут, всички са пресекли държавната граница сами и нямат близки и роднини в България. Намеренията им остават неизвестни, както и тяхната локация. Твърде е възможно вече да са извън територията на областта, коментират неофициално разследващи от полицията.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Се
    СЕЛЯНЖЕР
    9 0
    18:41, 11 ное 2014
    За мен това не е бой,а са имитирали такъв за да унищожат прозорците, вратите, леглата и други материални принадлежности...новото правителство,ако иска да бъде заобичено от народа да разреши на полицаите и доброволци, като нас кой където ги набара и трепане...

Случаен виц

Последни новини