От х:

Днес в x:

Данъчните щурмуват касите на фирми длъжници

Приходната агенция пристъпи към крайна мярка за длъжниците към бюджета от Хасково и атакува касите с дневните им обороти. Спец-команди на данъчните иззеха 600 лв от 2 местни фирми, които имат задължения, но не ги погасяват въпреки, че имат достатъчно обороти и налични средства. Оказва се че дори и тези юридически лица не плащат нито данъците нито осигуровките на служителите си, констатират данъчните. Затова стартират от днес наказателна акция из цялата страна, като поетапно нахлуват в търговските обекти на длъжниците.


Процедурата предвижда описване на касовата наличност в обекта, като задължава собственика на магазина да преведе средствата по запорирана от приходната администрация сметка на дружеството до края на следващия работен ден. Паралелно с това се осъществява и цялостна проверка на дейността на фирмата, като дали се издават касови бележки при продажба на стоки, водят ли се правилно книгите за дневните финансови отчети и дали продавачите са назначени на трудови договори.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Бр
    бреииии
    11 -4
    14:53, 7 ное 2014
    внимание ! Вампирите тръгнаха !!1
  • 2
    12
    123
    13 -5
    16:30, 7 ное 2014
    Защо вампирите?Само ние "баламите" ли ще плащаме осигуровки и данъци?
    Ех, народе,докато се научим на дисциплина света ще свърши.Вярно е ,че хората гледат какво става по горните етажи и те се мъчат да подражават, ама така държавата загива.
  • 3
    Бр
    бреииии
    7 -1
    17:31, 7 ное 2014
    а ми че те само от такива като нас ги събират !Вчера едни от тях си купуваха без пари .........
  • 4
    Xa
    xaxa
    0 0
    17:59, 8 ное 2014
    nqma da im plashtate be kvo shte vi napravqt
Последни новини