От х:

Днес в x:

Днес ще се види ние ли сме избирателите на Местан

Независимо какво реши Местан, Атаман и Салиха Емин/двамата зад него/ са сигурни парламентаристи

Днес предстои да се види Хасково ли ще направи депутат лидерът на ДПС Лютви Местан. ДПС е втора сила в региона със спечелени 20 680 гласа и явно се счита за такава крепост на Движението, че първият Депесар за втори път се кандидатира за депутат от тук. На миналите избори за НС обаче влезе от Кърджали, където е водач на листа и на този вот. Снощи изтече срокът в който избраните от две области депутати трябваше да подадат заявление, кой регион ще представляват в парламента. Вече стана ясно, че Бойко Борисов влиза от София, софиянец е станал и лидерът на БСП Михаил Миков. На предишни избори той се припознаваше като представител на Видинско. 3-тата сила в парламента, ДПС, както винаги пази конспиративно мълчание до последно.

На практика няма особено значение от чий регион ще влезе Местан-имената на депутатите и от двете области са ясни. Любопитно е да се отбележи, че Местан не бе припознат от хасковските избиратели като техния лидер. Въпреки желязната дисциплина, местният лидер Мехмед Атаман го бие на преференциялния вот с близо 100-на гласа и то при условие че огромното мнозинство избиратели на ДПС явно не са се оправили с омотаните преференции и са гласували само с номера на бюлетината.

Ако другаря Лютви се почувства обиден и избере Кърджалийско, то от Хасково депутати стават Мехмед Атаман и третата Салиха Емин. Любопитното е че госпожа Емин е на избираемото 4-то място и в Кърджали/ДПС там има 4 мандата/ и получава депутатска банка при всяка конфигурация. Ако Местан избере Кърджали, а Салиха влезе от Хасково, то като 5-ти от южния град влиза собствено отгледания кадър на ДПС и считан от някои за човек на Доган, Мустафа Ахмед. 33 годишния бизнесмен е и депутат от миналото НС. Ахмед влиза при псички положения дори и Местан да влезе от Хасково, а Салиха от Кърджали, защото пак се освобождава 1 място, този път от оттеглянето на лидера. Другите депутати от Юга са познатите там са Ердинч Хайрула и Шабан Али Дормуш.

В интерес на истината има и един рядък вариант-ако ДПС припознае бившия областен управител Кадир Исов за много ценен парламентарен кадър. Тогава Местан и Салиха влизат от Кърджали, а четвъртия в хасковската листа Кадир придружава Атаман в парламента. Врътката ще е за сметка  на споменатия вече Мустафа Ахмед от Кърджали.

Всъщност, изборът и на другите партийни лидери е продиктуван именно от трасиране пътя на собствени партийни кадри. Според „Монитор” решението на червен №1 Михаил Миков да се откаже от Видин е за да освободи място на младия юрист Филип Попов, който столетницата се опитва да развива и налага, още от миналия парламент. И Бойко Борисов има за цел да даде път на юрист, в случая от Пловдив, където също бе водач на листа. Това е небезизвестиня Димитър Лазаров, който бе един от малкото одързостяващи се да кръстосат словесни шпаги с неспиращата уста на червената фурия Мая Манолова.
Освен лидера още няколко души в ГЕРБ трябва да се откажат от един район. Десислава Атанасова, която беше министър на здравеопазването в кабинета “Борисов”, е избрала да влезе от Монтана, вместо от Русе. Лиляна Павлова пък ще седне зад депутатската банка като представител на Варна, въпреки че е излъчена за законотворец и от Стара Загора. Още трима партийни шефове в парламента имат право на онче-бонче - Красимир Каракачанов и Валери Симеонов от коалиция “Патриотичен фронт”, както и лидерът на “Атака” Волен Сидеров. Каракачанов вече обяви, че ще представлява Плевен вместо София.

Очаква се днес следобед ЦИК да се събере на заседание, за да се произнесе с окончателно решение по въпроса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (42)

  • 1
    Ев
    Евертъна
    8 -2
    11:59, 12 окт 2014
    Е Жоре, заглавието е глупаво!
    Разбира се, че НИЕ и районите окло Хасково са с Местан, който съм го кръстил по мое усмотрение Кум Лисан!
    Наздраве, Жоре и ЦСКА ще бъде новия шампион на България, Левски ще почака, все пак последният джентълмен, който изведе "сините" до титлата е начело на любимия ни Хасково!
    Наздраве
  • 2
    Ев
    Евертъна
    4 -6
    12:15, 12 окт 2014
    Жорка, снощи си приказвахме с един хасковски футболист в чат, който Тихомир Петков забрани, и съм го надъхал, няма да кажа името му от съображения за сигурността му!
    Но ми обеща, че в следващия мач ще забие гол и го посвещава на мен!
  • 3
    Бг
    БГ
    44 -5
    12:18, 12 окт 2014
    И да питам турците,и какво като гласувате за дпс? От 2001 год. Са във властта,какво направиха за вас,освен да ви лъжат и да си уреждат техните си хора и бизнеса си? Какво направиха за обикновените турци? Аз съм българин,уважавам турците,трябва да се уважаваме и да живеем заедно в мир,защото споделяме еднакви проблеми,но защо гласувате за това дпс не разбирам.
    Разберете,никоя партия няма нищо против турците,а против дпс,защото само ви настройва против нас и ви лъже!
    Това е от мен-един ваш приятел българин !
    • Ев
      Евертъна
      12 -11
      12:20, 12 окт 2014
      Имаш грешка, приятел!
      Дпс е машината на дс-Държавна Сигурност!
    • F1
      F1
      3 -4
      12:35, 12 окт 2014
      Vsi4ki partii triabva da se zabraniat i liderite i podlogite im vsi4kite pod-NOJAAAAAAA....
    • Ja
      Jack Bauer
      9 -3
      17:08, 12 окт 2014
      до БГ - абсолютно си прав. До всички симпатизанти на дпс - харесва ли Ви новия депутат от Кюстендил - бат Сали? Има толкова кадърни и учени хора от турския етнос, ама може би те не се връзват на акъла на шефчетата на дпс? Замислете се.
  • 4
    Ев
    Евертъна
    8 -7
    12:32, 12 окт 2014
    Там е работата, че и в Държавна Сигурност се объркаха от "приятелите" си от ДПС, че и комунистите започнаха да се разединяват!
    Още повече е работата, че обикновения "националист" като мен, не иска да се обединява с Атака или Патриотичен Фронт, защото и там е бъкано с ЧЕНГЕТА!
    Ето затова оставаме сами, и ето затова битките из улиците ще ни ОБЕДИНЯТ в ЕДИН ЖЕЛЕЗЕН ЮМРУК!
    Търсиме ИМЕ, на ЖЕЛЯЗНА И ВЕКОВНА БЪЛГАРИЯ!
    Чиърс
    • F1
      F1
      3 -2
      12:39, 12 окт 2014
      Po princip pi6e6 nesvarzani ne6ta no tozi komentar mi haresa
    • Ев
      Евертъна
      5 -10
      12:41, 12 окт 2014
      Принципно зависи, колко съм пил! Чиърс Виж коментара
  • 5
    Ев
    Евертъна
    4 -9
    12:55, 12 окт 2014
    Винаги една моя дума писала се, в моето писмо и че... Виж коментара
  • 6
    Ев
    Евертъна
    3 -10
    13:08, 12 окт 2014
    Излезте в чужбина, поживейте и ще видим, кой съм А... Виж коментара
  • 7
    Ев
    Евертъна
    11 -12
    13:17, 12 окт 2014
    Никога няма да преглътна 500-те години под Турско Робство, аз!
    Никога!
    Набийте си го в главите, каквото и да пише по-учебниците ви!
    Помните ли Батак и клането?
    А?
    Не ви чух БЪЛГАРИ?
    Турция е враг за моята РОДИНА и съм готов да защитя БЪЛГАРИЯ!
    ТРАКИЕЦ СЪМ!
    ЧИЪРС
    • Os
      osmanliq
      7 -13
      15:30, 12 окт 2014
      kak taka be momche osmanskata imperiq e upravlqval... Виж коментара
    • Ja
      Jack Bauer
      12 -7
      15:57, 12 окт 2014
      до "osmanliq" - кой е доволен от турците бе? Кажи ми кой? Където са минали трева не расте бе. Такава назадничава нация няма в целия свят. Какво са донесли турците на поробените държави? НИЩО. Върнали са ги назад с десетилетия, да не кажа столетия. Баташкото клане е ФАКТ, доказан от редица западни журналисти и пътешественици. От това клане може да си направиш извода, какъв изродясал народ сте. Заври си главата с промития мозък, там дето не те огрява слънцето и престани да си изказваш погрешното мнение.
    • До
      До неграмотния османлия
      10 -4
      16:07, 12 окт 2014
      А гърците, сърбите, арменците, кюрдите, арабите и прочие са доволни и за това на всякъде е имало и има въоръжени въстания и на много места сега няма турци. Само българите оставят квоти за висшисти, насърчават развитието изпращат лекари и учители дори в селата. Не обръщай историята на опаки, само защото си тъп давутски даалия. Научи малко повече за Мустафа Кемал, той е бил много умен човек.
    • Os
      osmanliq
      4 -9
      16:21, 12 окт 2014
      che Kemal Ataturk da bi da e persiec...turcite sa... Виж коментара
    • Ja
      Jack Bauer
      7 -3
      16:48, 12 окт 2014
      Може да не е персиец, ама е свалил султана от власт и е сложил край на османската империя. А ти с гордост се наричаш "osmanliq". Ко да говорим повече. Гледам, че в Турция все повече се забравят ценностите на които е държал Мустафа Кемал, а това е много лошо. А колкото до последното - не бъркай българите с циганите.
    • Os
      osmanliq
      7 -6
      16:49, 12 окт 2014
      stiga ste se zaqjdali s turcite,alchen narod za tova ste na toq hal ;)
    • Os
      osmanliq
      6 -5
      16:52, 12 окт 2014
      ot 5 godini sam v chujbina kogato i da kaja che sam ot BG i sledva mafia,kradci,svodnici i t.n.
    • До
      До османлията
      7 -3
      17:12, 12 окт 2014
      Османлия, ти си в чужбина, ******ите и те са там и всички развявате български паспорти, а после му казвали това и онова. Ако и да има българки проститутки, то те не попаднали там по свое желание.
    • Os
      osmanliq
      4 -3
      17:20, 12 окт 2014
      ne samo v evropa i v Amerika sme dosta izvestni bulgarite,osobeno sas skiming ustroistvata za bankomatite.Neka si priznaem istinata ;)
    • Ja
      Jack Bauer
      7 -4
      17:28, 12 окт 2014
      Не всеки може да направи такова устройство. Факта, че го е направил българин говори за умствения потенциал на нацията. Вярно, че не е използван в правилната насока, ама все пак си е потенциал. :)
    • До
      До османлията
      4 -3
      17:42, 12 окт 2014
      Браво бе османлия, ти скоро и за Джон Атанасов ще отвориш приказка. Хайде на здраве за османската логика, че да може и Евертъна да включим в разговора!
  • 8
    Ев
    Евертъна
    3 -7
    13:42, 12 окт 2014
    И, за да завърша това което писах по-горе, бях аре... Виж коментара
  • 9
    Ka
    KAPAMELA
    2 -3
    14:00, 12 окт 2014
    everton,kvo bachkash v taz angliq be,vadqt li se pari,smqtash li skoro da se zavarnesh v BG,nishto ne kazvash 4vqk
    • Ев
      Евертъна
      3 -7
      14:21, 12 окт 2014
      Активен БОЕЦ съм против, Сталинизма, скъпа ГОСПОЖО... Виж коментара
  • 10
    Ac
    ac ac
    7 -2
    14:17, 12 окт 2014
    Glapden carvyl kak da se virne v bg kato nyama puknat gros
  • 11
    Га
    Галатасарай
    5 -7
    14:22, 12 окт 2014
    Ей, педровертън! Изпий си хапчетата винаги навреме, бе психопат!!
    • Ев
      Евертъна
      9 -7
      14:26, 12 окт 2014
      Мойто момче, Галатасарай е създаден от български студенти!
      Провери си в читанката!
      Наздраве
      чим бом бон
  • 12
    Га
    Галатасарай
    6 -5
    14:42, 12 окт 2014
    На каква дрога си евертънчо? Бая си попракалил!
    • Ев
      Евертъна
      2 -4
      14:47, 12 окт 2014
      На никаква, не започвай диалога с мене, цялата БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ е сменена, но затова, че съм казал, че ГАЛАТАСАРАЙ е създаден от студенти в Истанбул, ти не можеш да ми кажиш нищо, топката им е подадена от АНГЛИЧАНИ!
      ЧИЪРС
      Без значение, дали си Емо Магарето илинякой друг!
      Аз не употребявам ДРОГА, а само алкохол!
      ЧИЪРС
      Слушам Айрън Мейдън
  • 13
    Ев
    Евертъна
    2 -3
    15:03, 12 окт 2014
    Знаете ли, кои са крайните скинари в Хасково - тези момчета имат жени и деца, но винаги са ме подкрепяли!
    Как е?
    Питам ви, можете ли да скачате през едно земетресение?
    Чиърс
    Българите сме тракийци!
    • 11
      111
      5 0
      15:18, 12 окт 2014
      ама ти май си доста незабележим човек и страдаш от адска нужда за внимание. освен да те приберем с почести и да те направим кмет на хасково, или може би президент защо си много компетентен по всички теми.(на маса де) ама нищо...
    • Ж.
      Ж.Ж.
      3 0
      15:18, 12 окт 2014
      Абе хубав човек изглеждаш,аме недей да пиеш и през деня...
      И защо си в чужбина,ако ще си разстройваш здравето и нервите с българите...Сигурен ли си,че на този сайт някой е изживял живота ти или те разбира...
  • 14
    Ев
    Евертъна
    0 -3
    15:21, 12 окт 2014
    Питайте, съдия Стратимир Димитров, не ме занимавайте с глупости!
    Наздраве
  • 15
    Ев
    Евертъна
    0 -3
    15:29, 12 окт 2014
    Когато, Стратимир Димитров бе издигнат за КМЕТ на Хасково, аз гласувах за него!
    Наздраве, БРАТ!
  • 16
    Ев
    Евертъна
    2 -5
    15:34, 12 окт 2014
    Кой е стратимир димитров, единствения който може да се опълчи на системата!
    Наздраве
  • 17
    Bm
    Bmw
    4 -3
    17:44, 12 окт 2014
    Duhay supata we palq40
    • Ya
      yarrak
      2 -6
      19:22, 12 окт 2014
      Bmw nesamo supata ine samo toya palya4o , a vsi4... Виж коментара
  • 18
    Се
    СЕЛЯНЖЕР
    5 -5
    19:54, 12 окт 2014
    Бълари защо влизате в спор с локумите на клечка??? Та най добрите пачи които са стигнали до австро-унгария са ги набивали на колове,като локум на клечка и в последствие веднага са изкупирали метода и го прилагат в локумените дахлийски фабрики.относно ататюрк-бащата на турците и полубългарина е изфабрикувал понятието турчин и съответно турция.турчин е обидна форма в османската империя и означава опростачен изостанал човек...полубългарина и полуевреин ататюрк според мен е много на прав път за заглавието,което е наложил в след османската държава...
    • Ya
      yarrak
      2 -4
      08:37, 13 окт 2014
      tapo SLONSKO dupe ya kaji kade to4no te boli.
  • 19
    Из
    Изказване от Радио Акбунар
    10 -2
    21:42, 12 окт 2014
    Турчалята като са в чужбина казват,че са Българи ама като са в България са правят на Турци.Значи се извъртат по интерес,Въртят си Задника на където им удиса-"слънчоглед партия"
Последни новини