От х:

Днес в x:

Хасковлия с три апартамента иска държавна помощ за наводнена къща

Димитровградско (на снимката), заедно с Харманлийско бяха най-тежко засегнатите от наводненията общини

Мъж с постоянен адрес в Хасково е получил отказ за поддпомагане от социалните за наводнената му къща в Мизия. Това съобщи на брифинг днес директорът на хасковската агенция Стефан Манахилов. Той обясни, че причина за отказа е фактът, че човекът има два апартамента в Хасково и един в София. Къщата, в която е живял в Мизия наистина е била наводнена, но помощите от социалните се отпускат на хора, за които това е единствено жилище, допълни социалният шеф. Молбата за помощ се подава по местоживеене, но ако човекът се води на постоянен адрес на друго място, документите му се препращат там, за да се установи материалното му положение. В случая проверката е сутановила завидна собственост на човека, който въпреки това е поискал държавата да му отпусне пари за къщата в Мизия. Манахилов отказа да съобщи името на имотния хасковлия.

Още две заповеди за отказ заради наводнения са издали хасковските социални. Единият от тях е на димитровградчанин, другият за жител на Симеоновград.

Общо подадените молби от наводнени хора са 179. За 64 от тях вече са издадени заповеди за отпускане на помощ, а общата сума за тях е 14 625 лв. Вече изплатени към днешната дата са 10 400 лева за 32 семейства. Те са от община Димитровград – 18, и от Любимец – 14.

Тодор Кръшков  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини