От х:

Днес в x:

“Голо тяло“ на Златко Латев в юбилея на Фотоваканция

Голо тяло“ на хасковския фотограф Златко Латев ще е една от откриващите изложби на фотографи-професионалисти в 20-тото юбилейно издание на Фотоваканцията на ММЦ- Приморско.

Самият Златко Латев е един от доайените-участници в най-големия фото- арт форуми у нас. Тази година той стартира на 6-ти септември и по традиция ще продължи една седмица. Очаква се да се включат около 300 професионалисти, фотографи-любители, студенти по фотография и режисура, както и ученици от фотографски гимназии.

Майсторът зад обектива от юга ще подреди 20 свои фотографии, 90% от които е снимал именно на Фотоваканциите през последните 10 години. Латев участва с изложбата по покана на Бургаската галерия „13-тото стъпало“.

Фотографиите, които Златко Латев носи край морето, са както се казва „класика в жанра“. През собствения си артистичен мироглед той противопоставя в работите си топлотата на женското тяло и студенината на камъка, а в същото време търси симбиозата между материалното и нематериалното. Така е ,защото твърди, че има особено усещане към камъка и смята, че в различните си форми той е красив не по-малко от женските.

За избора си да подбере точно черно-бели снимки обяснява, че иска да акцентира само върху тоналната връзка между образите.

След форума на Приморско фотосите му ще бъдат подредени и в самата галерия в Бургас.

По време на престоя си в ММЦ Приморско Латев се кани да снима отново на любимата си снимачна площадка-резервата “Ропотамо“, където е и прочутото плато Бегликташ. За него мястото е мистично и има усеща за особена притегателна сила там.

Хасковският фотограф ще се включи във Фотоваканцията и във вечерта „ Спомени“, на която участниците ще донесат различни предмети, получени през годините на форума. Латев ще занесе кюлоти с емблемата на Фотоваканцията от 2006 година.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини