От х:

Днес в x:

107 хасковлии скрили 14 млн. лв. от данъчните

данъчните гледат под лупа всяка декларация

Доход от 14 милиона лева са пробвали да скрият от данъчните 107 физически лица с адресна регистрация в област Хасково, съобщиха от НАП. Врътката им обаче е разкрита при ревизии в периода от януари до юни тази година.

Между недобросъвестните има и физически лица, които са еднолични търговци. Допълнително установените задължения за дължим данък върху доходите от тези лица са в размер на 1,4 млн. лв. Принудително събиране очаква всички длъжници, ако не внесат определените суми в доброволния двуседмичен срок.

Над 80% от всички ревизии на физически лица се извършват, за да се установи съответствието между имущество и доходи. Най-често срещани са случаите, в които имуществото като жилища, земи, автомобили, лични вещи, които един човек притежава, са на много по-висока стойност, отколкото официално обявените му доходи. В този случай ревизорите оценяват стойността на имуществото, съпоставят я с приходите и върху разликата налагат дължимия данък със съответните лихви, разясняват от приходното ведомство.

При ревизиите данъчните използват освен информация за апартаменти, къщи и автомобили, които се регистрират пред различни държавни органи, но и данни за индивидуални покупки на висока стойност. Под това определение влизат: яхти, битова техника, скъпи бижута.

Засечката става чрез подаваната ежемесечна информация в НАП от всяка регистрирана по ДДС фирма в България за купувачите, включително техните имена и ЕГН, обясниха от НАП.

По този начин компютърната система често засича случаи, в които месечните вноски по лизинг и ипотечен кредит например са на стойност в пъти по-висока от официалния доход на съпрузите в едно домакинство.



М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    Ni
    niki_1409826235
    20 -4
    13:23, 4 сеп 2014
    bravo, ako naistina go napravqt. no vse pak trqbva da se znae 4e ima vrati4ki za na6i hora ili za takiva deto si pla6tat.
    • Ма
      МАУС
      4 0
      10:11, 5 сеп 2014
      Тая група са от хората,които нямат право на ползване на вратички.не са комунисти.
  • 2
    Ee
    eeeee
    47 -1
    13:27, 4 сеп 2014
    Всичко това е много хубаво че сте почнали да го правите, АМА не е хубаво че определени хора пак не ги пипате. А сега да видя на кмета хотела, къщата и разни други имоти - Лондон, млондон ...Защо това важи само за някои а други дето се занимават с ....дрога даже не ги търсим, не говорим за тях и т.н.Ето това е въпроса
  • 3
    Am
    amjik
    14 -9
    13:57, 4 сеп 2014
    Сигурно са от кв.Република?бьлгарин не може да го направи за собствената си страна.....
    • Ха
      хасковлия
      35 0
      15:07, 4 сеп 2014
      Ти в коя държава жиееш братле?
      Напротив , точно на българина не му пука какво става в страната му.
      А за пари да не говорим какво би направил.
      Събуди се.
    • Am
      amjik
      30 -2
      16:28, 4 сеп 2014
      Браво най накрая някой да каже истината....много добре знам бьлгарина на какво е способен,всичко е ясно и се вижда....написах го просто за майтап....
    • Се
      СЕЛЯНЖЕР
      8 -1
      20:40, 4 сеп 2014
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • Am
      amjik
      4 -2
      23:30, 4 сеп 2014
      Ето...бьлгарски трик..."готви се"за какво да се готвя?аз сьм добре,усроил сьм си живота за 100г.напред...гледай ти да се готвиж,че още си с гайдите развалина такава
  • 4
    Jh
    JHB
    18 0
    16:23, 4 сеп 2014
    Само и единствено в България за ВСИЧКО се плаща, включително данъци , а пък трудът е безплатен .
  • 5
    Ab
    abvgd
    6 0
    23:33, 4 сеп 2014
    когато се започне проверка и ревизия данъчните не се съобразяват с ДОПК и на всяка цена те изкарват дължник дори и само от разходите за живот според статистическите данни. Ако си жив и нямаш на месец 500 лева на човек доход си длъжен да плащат допълнителни данъци за това, че си жив!!! НАП твърдят, че това е напълно законно и ти пишат актове, в които те заплащват да платиш допълнителни данъци. И така 3-4 години докато се стигне да Висшият административен съд. Взимат здравето на физическото лице, защото данъчните не са си получили премии. Иди да докажеш, че нямаш сестра. Това е българия, толкова жалка, че за премии инспекторите те тормозят с години, ако не им платиш.
  • 6
    Им
    Има ли ?
    2 0
    11:52, 5 сеп 2014
    Къде са данъчните в България и малките деца знаят - в ДЪРЖАВАТА с най-голяма сива икономика в ЕС. Е има ли такава държава?
  • 7
    Sc
    scar
    2 0
    12:37, 5 сеп 2014
    Защо Маргаритов си сменя името на фирмата приз 6месеца?Укрива данацци
Последни новини