От х:

Днес в x:

Листата на БСП- Хасково остава на поправителен

Кандидат-депутатската листа на червените от Хасково беше оставена на поправителен на днешното заседание на Националния съвет на БСП. Заедно с нея за преработване в местните партийни централи се връщат още няколко списъка с кандидат-депутати. След ремонта за последно те ще бъдат разгледани в събота и тогава ще е ясен окончателния вариант за изборите на 5-ти октомври от проблемните региони - Габрово, Велико Търново и Пазарджик. Заедно с три листи от София, хасковската изобщо не е била разгледана на НИС, обясни областният лидер на партията Минка Стоянова. Тя посочи, че утре вечер свиква спешно областен съвет, който ще се проведе в Харманли.

По неофициална информация листата на хасковските социалисти не е била допусната за разглеждане заради жалби от организациите в Димитровград, Минерални бани и Хасково.

Засега на Националния съвет е решено, че 3-то, 8-о и 12-то място в листите остават за коалиционните партньори и гражданските квоти, обясни Стоянова.

За водач на листата в Хасковски регион в сегашния списък е определен бившият зам.-министър Чавдар Георгиев, на второ место е поставена Райна Йовчева , а третото реално е още под въпрос.

Всичко може да се очаква, включително и разместване на листата в събота, прогнозира областният координатор Стоянова, която е и член на съвета.

Тя посочи обаче, че борбата за места в хасковската листа няма да е на живот и смърт за позиции, а “за принципи и политики”.

"На пленума бяха приети няколко документа: беше отправен призив за повишена отговорност на водачите и председателите на областните съвети за провеждането на кампанията, беше подчертана отговорността и на националното ръководство, прие се обръщение и за специално внимание към хора в листите, които могат да уронят престижа на БСП и на коалиция „БСП лява България”. Това заяви пред журналисти председателят на БСП Михаил Миков след заседание на НС на партията, съобщиха от пресцентъра на БСП.

В същото време бившият военен министър и ексобластен управител на Хасково Ангел Найденов направи коментар и за местната листа. Според него в Хасково има спорове, по-скоро предложения свързани с места на представители на Димитровград и на самото Хасково като община.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини