От х:

Днес в x:

Начало на горещата седмица

Начало на горещата седмица

Макар и с ден закъснение горещата седмица стартира в края на август. По традиция от много години, в този период от сезона се сваряваме и пържим едновременно. В рамките на следващите няколко дни температурите над Хасково и региона ще бъдат значително над 30-те градуса като утре например ще са 35. За днес са предвидени „само” 32.

Времето ще бъде неизменно слънчево и в по-голямата част от деня-ясно. В късните следобедни часове се очаква появата на известна облачност, но от нея няма да последват валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средоното за месеца. Денят на 26-ти август ще продължи точно 13 часа и 27 минути, а последното светло ще си отиде в 20.03 ч. Температурните аномалии на днешния ден са били относително наскоро. През 1981-ва година 26-ти август е изумил с почти зимните си 9.8° по Целзий, а само 12 години по-късно-през 1993, любителите на топлото са били „задавени” от цели 37.7 градуса.

Кратък поглед на синоптичната прогноза за седмицата показва че слънчевото време ще доминира плътно до следващия вторник. Евентуално изключение може да бъде само този четвъртък, 28-ви август, когато има известна вероятност да превали. И тогава обаче температурите ще останат високи дори и за сезона.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини