От х:

Днес в x:

Бежанският лагер ще готви и пере Харманли

Бежанския лагер в Харманли може да поеме част от основните социални дейности на града, съобщи шефът на центъра Марко Петров. Той вече е имал разговор по темата с кмета Михаил Лисков. Засега това обаче е само идея, но има потенциал, обясни Петров.

На практика центърът може да поеме готвенето за възрастните и бедните, както и да пере бельото на социалните заведения в града. Лагерът вече има най-модерната обществена кухня в България, обясни Петров. Тя е готова и е с капацитет за 6 000 души. Оборудвана е с най-високия и енергийноефективен клас немска техника. „Вътре е като в космически кораб“, образно описа оборудването на столовата Марко Петров. Кухнята все още обаче не е пусната в експлоатация, защото се оказало, че трябва по-мощно захранване. Вече е обявена и обществена поръчка за изграждането на трансформатор за 510- киловолтова мрежа, необходима за кухнята.

Скоро ще бъде готова и пералнята, която също ще е с ултрамодерно оборудване.

Така бежанският лагер в Харманли съвсем спокойно занапред да поеме социална функция и да извършва обществено полезни дейности.

Ако идеята се осъществи, вероятно на работа в пералнята и кухнята ще бъдат назначени бежанци със статут, които обаче все още не са напуснали лагера, смята Марко Петров.

 

М. Манолова 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини