От х:

Днес в x:

Германия дарява легла и спално обзавеждане за Мизия

Сериозно количество легла и спално обзавеждане ще пристигнат в средата на месец септември в Мизия, като дарение от Германия. Това каза Вера Кирилова, мрежови кординатор на Националния алианс за работа с доброволци, съожщи Фокус.

По думите й, дарението вече е подготвено. "Това от, което има най-голяма нужда в пострадалите райони във Врачанско са доброволци", каза още Кирилова. По думите й, много уроци са научени след наводнието във Варна, които сега се прилагат в Мизия. Според Кирилова за хората, които искат да помогнат има осигурени достатъчно храна, дрехи, лопати, ботуши.

"Истината е, че в момента има нужда от здрава работна ръка, а след това ще има нужда от вещи", каза още Вера Кирилова. Според нея пловдичани са се включили по-слабо в дарителската кампания за Мизия, най-вече заради отпускарския сезон. В първата камапния, която организирахме за Добрич и Аспарухово изпратихме близо девет буса с вещи от първа необходимост и то в рамките на пет дни, обясни Кирилова.

По думите й от дарения на пловдивчани за бедстващите в Мизия е събран по-малко от един бус. Кампаниите на НАРД са насочени към широката общественост и към това да мотивираме гражданите да бъдат активни, каза още Вера Кирилова. По думите й, големите дарители имат техните канали за предоставяне на помощи.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини