От х:

Днес в x:

Църквата се включва в дарителската акция за Мизия

Доброволци на Българския червен кръст организират дарителска акция в много от храмовете в страната от 9 до 12 часа. Младежите от организация ще бъдат с отличителни знаци и ще присъстват на тържествените литургии. Идеята е да се съберат още средства, с които да се помогне на хората от Мизия. Инициативата е на БЧК и Българската православна църква, съобщи БНР.

„Отчетох изключителното затруднение на хората. Ние продължаваме нашата кампания. Само за последните 10 дни БЧК успа да събере около 600 хиляди лева. Всички тези пари, без никакви удръжки, ще бъдат насочени към пострадалото население. От тези пари вече 30 хиляди заминаха. Ние, заедно с Българската армия, изхранваме близо 800 човека на ден. Оценките за щетите в Мизия почти приключиха, защото водата се оттече. Може би до 5-6 дни ще имаме пълна картина на кой, с колко и как ще помогнем:, каза председателят на БЧК Христо Григоров.

Игуменът на Троянския манастир епископ Сионий е заявил желание всички средства, събрани по време на церемонията за Успение Богородично в храма, да бъдат предоставени на бедстващите в Мизия.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини