От х:

Днес в x:

Зоопаркът с нов шеф, правят нова клетка за лъвовете

Валентин Ахтаров е новият управител на зоопарка

Хасковският зоопарк вече е с нов шеф. От преди дни управлението е поверено на Валентин Ахтаров, който по професия е зооинженер. Дълги години е работил в Птицекомбината край Хасково. Той заема мястото на доскорошният шеф Драгомир Димитров, който напуснал по собствено желание. Той бе управител на зоопарка за около 2 години. Случайно или не, предшественикът му – Георги Щерев, също бе напуснал по поради същата причина.

Сега на Ахтаров се паднала задачата да ръководи дейностите по изграждането на нови клетки за лъвовете и за двойката кенгуру. Помещението за хищниците ще бъде разширено, за да може да се чувстват като в естествена среда, обясни Ахтаров. Това е и едно от изискванията на Европейския съюз. Той допълни шеговито, че след инцидента с избягалия ягуар в Ловеч, са затегнали дисциплината и в хасковския зоопарк. Хасковският ягуар, който бе подарен от местен бизнесмен, почина преди време. Тъй като в зоопарка вече няма такова животно, пазачите зорко вардели лъва. По-късно Ахтаров сериозно допълни, че това няма как да се случи, тъй като клетките имали няколко ограждения.

Двойката австралийски бозайници пък ще бъдат преместени в нова къща. Женската сега е бременна и след раждането на малкото ще се чувстват по-уютно в новия си дом.

Анета Кутелова

 

Лъвовете ще имат клетка по европейски стандарт
Лъвът ще бъде като в естествена среда
Кенгуруто също ще има нов дом
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини