От х:

Днес в x:

Труп на момиче краси витрина

Зловеща тайна в малък магазин за булчински рокли в Мексико бе разгадана след 75 години, пише "България днес".

Мрачната мистерия се върти около една от куклите във витрината, която според легендата е нещастно починалата дъщеря на първия собственик на бутика. Опечаленият баща не могъл да прежали загубата на неземно красивото си момиче, което умряло при неразгадани обстоятелства, и с помощта на специалисти в балсамирането запазил тялото й завинаги.

Подкрепен от жена си, мексиканецът отказал да погребе детето си в пръстта при червеите въпреки настояването на местния свещеник и църковното настоятелство, че по този начин нарушава Божиите закони. Загадката около Паскалита, както наричат куклата, стана публично достояние след посещение на американски турист в магазина, който чул историята от продавачите.

"Дамите бяха много любезни и ми позволиха да снимам манекена във витрината отблизо. Те обаче отказват да стоят близо до нея, а още по-малко да я пипат. Убедени са, че става дума за човешка плът.

Легендата за балсамираното момиче е завладяла всички в малкото градче, въпреки че оттогава са минали почти осем десетилетия", коментира пътешественикът от Охайо.

Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини