От х:

Днес в x:

Маказа заведе в Комотини 15 % повече български туристи

С 15 % са се увеличили българските туристи в северногръцкия град Комотини след отварянето на прохода Маказа. За 10-те месеца, откакто той е достъпен, са се увеличили с 40 на сто и посещенията на румънците. Така пограничния град, който е в район Еврос, вече се оформя като солидна туристическа дестинация.

Това заявиха в Хасково собственикът на най-големия вестник в Комотини "Хронос" Ставрос Фанфанис и журналистът Тодорис Баджакас.
Двамата са и създатели и на сайта
komotini.bg, представящ на български език туристическите възможности и забележителности в Комотини.

По данни на хотелиерите до края на лятото резервациите от българи също се се увеличили с около 15 %. И ако в първите месеци на откриването на прохода правело впечатление, че български туристи в Комотини са предимно заможни, със скъпи коли, с резервации в хотелите с най-солени цени в района и изискващи най-скъпите забавления, от началото на лятото вече са се появили и хората средна ръка. Средната класа избира предимно хотели три звезди, сочат още анализите. Сред предпочитанията са и трите къмпинга край морето. Средната сума за палатка с ел. захранване и вода, е около 10 евро на ден.

Представителите на Комотини отбелязаха под дебела черта, че такова нещо като пари за чадър и шезлонг в Гърция няма. Сред българите все повече набирали популярност и т. нар. бийчбарове. На територията им има удобни шезлонги и шатри, които можеш да ползваш за неограничено време, стига да си поръчал питие на плажа.

 Кафе или бира, в зависимост от останалите екстри, които тези кафенета предлагат, струват между 2 и 2,5 евро. Заради големият наплив на българи напоследък местните търговци са извъртели работното си време, за да го нагодят към навиците на гостите, 

обясниха от komotini.bg.

Интернет платформата се обновява всеки ден и освен за забележителностите на района, в нея има полезна информация за местата, където се предлага с намаление похапване, през букингите на представените хотели може да се направи и директна резервация.Собственикът на интернет платформата обясни, че дори самата тя е разработена преди два месеца заради нарасналото търсене на информация от страна на българите.

От сайта обявиха, че до 31 август тече конкурс, който ще награди трима българи с тридневен безплатен пакет в трите най-добри хотела на Комотини. За целта обаче в секция към сайта потребителите трябва да качат по една от любимите си снимки от престоя си в Комотини. Фотосите ще бъдат качени във фейсбук и трите най-красиви и идейни ще бъдат определени в онлайн гласуване.

Така някой хората, които вече веднъж са били при нас, ще могат да завършат лятото с още един тур в Комотини“, обясни идеята на конкурса Ставрос Фанфанис

 

М.Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини