От х:

Днес в x:

Екстрадираме в Белгия ранен терорист

24-годишният Спатака Капета Харис да бъде екстрадиран в кралство Белгия, реши днес хасковският окръжен съд. Искането за екстрадиция е от съд в Брюксел, където младият мъж ще бъде съден за тероризъм. До предаването му на Белгия той ще бъде задържан под стража. Самият Харис днес поиска чрез адвоката си да бъде екстрадиран.

Младият мъж бе докаран в съдебната зала на носилка. Той е в тежко състояние, двата му крака са простреляни, според собствените му думи пред лекарите, а раните са инфектирани. Без спешни мерки животът на Харис е сериозно застрашен, защото е твърде възможно да се стигне до отравяне на кръвта. Младият мъж бе лекуван първо в хасковската болница, после транспортиран до до ВМА София, а днес върнат в Хасково, за да се яви пред Темида.

За конгоанеца с белгийско гражданство има европейска заповед за арест. Счита се, че той е част от радикалното ислямско формирование Ал Шабаб, близко до Ал Кайда.

Според обясненията му е бил ранен при престрелка близо до турско-сирийската граница. Той пътувал с автомобил с баща си за Белгия, но в Истанбул състоянието му се влошило. Той възнамерявал да пътува до Брюксел със самолет, но лекарите го предупредили, че това може да е опасно, затова тръгнал с кола през България.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини