От х:

Днес в x:

Фирма на Цветан Василев финансирала мотокроса в Хасково

Богдан Николов (вдясно), Румен Петков и кметът Георги Иванов на мотопистата в Хасково през 2011 г.

Фирма “Афлик“, свързана със скандалния банкер и мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев е финансирала мотокроса в Хасково през 2013 година. Това пише в свое разследване агенция ПИК. В публикацията се прилага и копие на документ – договор за реклама между „Афлик“ и „Български мотоциклетизъм“, чийто управител е Богдан Николов. Шефът на мотоциклетизма, заедно с бившия вътрешен министър Румен Петков бяха сред неизменните височайши гости на състезанията по мотокрос в Хасково и заедно с кмета Георги Иванов наблюдаваха от ложата надпреварите и връчваха наградите на победителите.

На 8 февруари 2013 г. "Афлик" и "Български мотоциклетизъм" ЕООД, представлявано от близкия съратник на Петков - Богдан Николов, сключват договор за 200 000 лв. без ДДС. Предметът на договора включва осъществяване на фирмена реклама на "Гранд При България - 2" в рамките на състезанията през 2013 г. А председател на организационния комитет на "Гранд При" е...Румен Петков. Сумите са преведени на два пъти през февруари и март същата година. Сред състезанията, изброени в договора, е и това в Хасково, проведено на 2.06. 2013 година.

Плащащата щедри хонорари на "Български мотоциклетизъм" фирма „Афлик – България” ЕАД е регистрирана на небезизвестния адрес гр.София, ул.”Дебър” №17, с изпълнителен директор Никола Киров (същият е и член на съвета на директорите на предприятието „Дунарит” АД, гр. Русе), като фирмата притежава дялови участия в други „свързани” с Василев дружества – „Порт Инвест Русе” ЕАД и „Афлик Енерджи” ООД, както и до 2011 г. в „Шип Инвест” АД, което от своя страна е акционер в „Корабостроителница Русе” АД, пише още ПИК.

През периода 2008 – 2013 г. фирмата „Афлик – България” АД е кредитирана от КТБ и е раздавала, съответно е получавала, десетки милиони под формата на заеми от свързани дружества, като „Бромак”, „ТЦ – ИМЕ”, „Критие”, „Юлинор”, „Киа Моторс България”, „Русе Индъстри” и десетки други.

Haskovo.net

Договорът за реклама, публикуван от ПИК

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини