От х:

Днес в x:

Хасково приема поредния кръг от Купа България по мотокрос

Изображение 1 от 5

    След няколкогодишно прекъсване Хасково отново ще бъде домакин на състезание по мотокрос. През идния уикенд на мотополигона ще се проведе поредният кръг от Купа България. На този етап заявки за участие са подали близо 60 състезатели от България и 30 от Турция. Очакват се и от Румъния.

    Ще има състезатели на възраст от 5 до 60 години.

    На старта в отделните възрасти и класове ще застанат шестима представители на „Тийм Масар“, сред тях е 13-годишният Теоман - син на Кадир Масар- Катката. Самият Кадир Масар и други любители на моторните спортове в града са се заели с възраждането на мотокроса.

    „Хасково има потенциал да стане моторната столица на Балканите. Освен мотополигона имаме и бившото летище край село Узунджово, което може да се превърне в състезателна писта”, заяви Кадир Масар-Катката, правейки препратка към идеята за създаване на писта за автомобилни спортове.

    Освен Катката и синът му в състава на „Тийм Масар“ за предстоящото състезание са включени Мустафа Кемал Атаян, Панчо Панев, Павел Ранчев и Атанас Николаев.

    Надпреварата ще се проведе с подкрепата на спонсори, на Българската федерация по мотоциклетизъм и на община Хасково, откъдето предоставят мотополигона.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Въ
      въпрос
      8 -3
      13:16, 11 окт 2023
      тоя не беше ли ограбил пощата преди има-няма 4 години?
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини