От х:

Днес в x:

Лондонски Магелан на колело в ужас от нашите шофьори

Джес поема по пътя си на юг, след като току що е станала свидетел на катастрофа


Лондончанката Джес изпаднала в нервна криза от българските шофьори, докато пресичала на педали страната ни като част от околосветското пътешествие, което предприела отпреди месец. Чаровното девойче тръгнало самичко от Лондон в посока Пекин, като от Истанбул към нея ще се присъединят 5-има приятели за дружинка. Тръгнали отчасти от скука, отчасти защото обичали да посещават нови страни. Приятелите обаче проявили благоразумие да налегнат педалите едва от Турция, Джес обаче тръгнала директно от английската столица. Пресякла благополучно цяла Европа, но малко след Калотина позагубила усмивката си. Причината била в джигитите по нашите пътища, които на няколко пъти почти я забърсали с бронята си, макар че англичанката карала чинно най-вдясно на пътя, че даже и по банкета.

Днес Джес окончателно се отчая от пътните ни нрави, след като стана свидетел на катастрофата на Е-80 малко след Стойково. „Той както си вървеше /катастрофиралият пловдивчанин - б.а./ и изведнъж започна да криволичи. Нищо не му пречеше, може би само волана“, демонстрира английски хумор симпатягата. На момента обаче била доста притеснена дали няма да отиде за скрап и тя, и велосипеда. За щастие нашенският джигит завършил в дърветата малко преди нея. Джес била първа, която подала сигнал и се опитала да окаже помощ.

Половин час по-късно момичето бе възстановило нервите си и дори започна да се усмихва. Разказа, че й било детска мечта да пътува на Изток и Китай бил логичната дестинация. На място щяла да прецени как да се връща - пак на колело или с по-съвременен транспорт. Призна си, че леееко се притеснява - била сама жена и не знаела на какви ще попадне. По щастливо стечение на обстоятелствата обаче даже не била обирана, макар че често нощувала в палатка край пътя. Предполагаше, че километрите ще минават по-леко, след като се срещне с антуража си в Истанбул. България я очаровала - била толкова красива, че след края на околосветското специално ще дойде да обиколи родината ни, за да й се наслади в пълнота. Но май без велосипед, тогава няма да се налага да стъпва на нашенските пътища и да се среща с родните шофьори.

Г. Христов

Момичето гледа с боязън пътуващите по нашите пътища
Иначе не се притеснявала от неприятности, въпреки че е сама жена
Така ще е до Истанбул, където групата Магелановци се увеличава
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини