От х:

Днес в x:

Двама от Подкрепа чупят врата на нагъл Ромео

По думите на участниците в мелето, то НЕ Е станало в единствената работеща кръчма на селото

Двама от Подкрепа са смлели от бой нахален Ромео другоселец до степен да го изпратят в интензивното. Потърпевшият е със счупен първи шиен прешлен и с реална опасност да остане парализиран. По спешност е транспортиран за Пловдив с „непряка опасност за живота“.

Кютекът станал след полунощ на 6 юли, когато към бурното парти в „младежкия клуб“ (формулировката е на пресцентъра на МВР Хасково – б.а.) на Подкрепа се присламчили трима от съседното село Стойково. Един от тях, на 23-години, проявил агресивно-прелъстителско отношение към намиращите се там девойки, някои от които непълнолетни. По твърденията на очевидци мъжът, който бил от ромски произход, се приближавал до момичетата и им пускал ръце, вдигал ги във въздуха и правел недвусмислени намеци. След като местното мъжко присъствие го предупредило неколкократно да престане, накрая нервите избили в шумна свада. Според различни твърдения тя е станала или пред „клуба“ или в близкия парк. В саморазправата с наглия Ромео са участвали 28-годишен хасковски гост на купона и местен 17-годишен младеж. Изясняването завършило с неизвестно как получен удар в основата на черепа, който довел до фрактура на първи шиен прешлен. „Ако бъде засегнат гръбначния мозък, това означава трайна пареза /парализа/. Затова го транспортирахме към пловдивската Неврохирургия, където имат опит в подобни сложни операции“, обясниха хасковски лекари.

Изясняването на случая течеше интензивно втори ден след инцидента. В централната /и според някои единствено работеща кръчма/ на селото, двама полицаи бяха привикали за снемане на обяснение 17-годишния участник в мелето. Макар момчето да нямаше против да изясни какво точно се е случило, майка му изрично забрани снимки и цитати, а после загубила връзка с добрия тон и реалността започна да налага мнението си кога и как трябва да се отрази случаят. На сбирката присъстваха и повечето от участничките на купона и свидетелки на ситуацията. Съдържателката на кръчмата обаче иззе функциите на родителите им и забрани от тяхно име дори обикновен разговор, въпреки че според Закона за закрила на детето позоваването на непълнолетни и тяхното снимане така или иначе са забранени.


Така истината остана някъде там, за сметка на официалните факти, съобщени от полицията. В тях изрично е упоменато, че боят е бил в заведение, но участници и свидетели вкупом обясниха, че това НЕ Е станало в единствената работеща до късно кръчма в селото. Нито в другото, на кметския наместник, заведение. Опитът да потърсим наместника на Подкрепа Татяна Георгиева за повече информация, се натъкна на обещание че ще има такава и на заглъхнали впоследствие мобилни телефони.

Haskovo.net e готов да предостави думата на всички засегнати страни в инцидента при тяхно желание.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини