От х:

Днес в x:

Бивш военен простреля мъж и избяга, хванаха го за часове

Бивш военен простреля на улица в Пловдив млад мъж и избяга. Той бе задържан по-късно.
Инцидентът е станал около 17.15 ч. часа вчера на кръстовището на ул. „Пере Тошев” и „Даме Груев” в квартал „Кючук Париж”.

Андреан Калев, който се занимавал с продажба на царевица в града, замествал на сергия. Младият мъж бил седнал зад количката с царевица, когато пред него внезапно застанал бившият военен Димитър Начев, облечен в камуфлажни дрехи.

Мъжът извадил пистолет, насочил го срещу продавача и натиснал спусъка. Калев се свлякъл на земята. Изплашен, успял да се шмугне в близкия пазар.
След него хукнал и стрелецът, разказаха очевидци.

Охраната обаче преградила пътя на бившия военен и тогава той побягнал, прибирайки оръжието си в чанта.

Калев е с огнестрелна рана в лявото бедро, откаран е в Шокова зала на Университетска болница в Пловдив. Няма опасност за живота му.

На полицията разказал, че познава стрелеца си.

Полицията отцепи квартала.
Няколко часа по-късно бе задържан 38-годишният Димитър Начев от Пловдив. Той не е оказал съпротива.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Окръжна прокуратура - Пловдив.

Няколко са версиите, по които се работи.
Едната от тях е неуредени финансови отношения между двамата мъже. Според запознати страст на Калев били залозите и играта на рулетка. Той взимал пари от бившия военен, за да залага. След като Начев неколкократно настоявал младият мъж да му ги върне, но така и не ги получил, решил да се саморазправи с него.
Според друга версия пък бившият военен давал на Калев парите срещу лихва и преди време Начев бил осъден затова от Калев.
Други коментираха, че става въпрос за скандал и болезнена ревност.

Продавачката Галя Кочева разказва, че познава Калев - бил добър и възпитан, преди година се върнал от чужбина, където са родителите му.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини