От х:

Днес в x:

Международната среща на момчилградчаните се превръща във фестивал

Международната среща на момчилградчани да се превърне във фестивал и обхване не само общинския център, но и останалите населени места с по-голям кръг от жители и гости на общината. Тази амбиция заяви новият стар председател на Сдружението на момчилградчаните в Бурса Хасан Йозтюрк. Той бе преизбран на ръководния пост за трети пореден мандат. На провелата се V-та редовна конференция на Сдружението на момчилградчаните в Бурса присъстваха кметът Акиф Акиф, народният представител Ердинч Хайрула, председателят на изселническата организация „Балгьоч“ в Бурса доц. д-р Юксел Йозкан.

Сдружението на момчилградчаните в южната ни съседка е създадено през 2002 година, като в нея членуват над 1 000 момчилградчани, разпръснати в различни квартали на Бурса. Обединяващата им сила е родният край. Добрите взаимоотношения и приятелството, изградени през годините, видимо са отредили добър стандарт на живот на изселниците ни.

„До края на следващата година в община Нилюфер, Бурса ще открием многофункционална административна сграда, където момчилградчани ще се събират, за да споделят своите мъки и радости“, отбеляза още в словото си Хасан Йозтюрк. Той увери, че сдружението също ще подпомогне за болничното обзавеждане на родилното отделение на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“.

Както е известно, кметът на побратимената на Момчилград Голяма община Бурса Реджеп Алтепе при среща с Акиф Акиф изрази готовност за осигуряване на нова съвременна апаратура на здравното заведение.

„Уважаеми съграждани, най-голямата радост за нас е да усетим братствотои добродушието, които ни сплотяват, независимо къде се намираме. Благодарение на вас, на организираните дарителски кампании, в които се включихте активно, днес болницата, в която част от вас сте родени, а други сте получавали здравни грижи, днес има съвсем нов облик. Винаги сте добре дошли в Момчилград, а ние сме готови да направим всякакви компромиси, ако изявите желание да инвестирате в родния си край за разкриване на нови работни места и съживяване на региона“, каза кметът Акиф Акиф.

„Днес сме тук, заедно, за да предадем поздравите на вашите братя и сестри, близки и роднини от Момчилград и от Европа. Свидетел съм на развитието на сдружението през годините и реализирането на идеите, които начертахме с общи усилия. Уверено мога да заявя, че нас ни обединява единството. Вярвам, че ще предадем на идните поколение нашите традиции и обичаи“, заяви депутатът от Кърджалийски регион Ердинч Хайрула.   

Преди старта на конференцията кметът Акиф Акиф удостои с почетен плакет на община Момчилград Хасан Йозтюрк за приноса му за развитието на Сдружението на момчилградчаните в Бурса. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини