От х:

Днес в x:

Арестуван за рекет плаче за бременната си жена, съдът неумолим

Полицаи от Харманли спипаха група изнудвачи, завлякла свекър с близо 9000 лв. Единият от схемата – 25-годишният Божидар Огнянов ще остане за постоянно в ареста. Това реши днес Хасковксият окръжен съд. По време на заседанието за мярката му за неотклонение той се разплака в съдебната зала и поиска да бъде освободен, за да може да се прибере при бременната си жена, която чака трето дете. Съдът обаче остана неомолим.

Другите двама от схемата за изнудване, които са сочени за помагачи - Димо Венциславов (22 г.) и Христо Иванов (25 г.), също от Харманли, са пуснати под парична гаранция от по 1000 лв.

Схемата с изнудването започнала още през март т. г. Тогава потърпевшият потърсил съдействието на полицията на 10 май, съобщиха от МВР. По думите му, през тези месеци по телефона го притеснявали трима непознати мъже. Те твърдели, че са отвлекли 22-годишната му снаха, която работела в Германия, и че ще я пуснат ако плати. Мъжът се съгласил и така започнало нескончаемото плащане, достигнало до 7000 лева и 850 евро. Едва когато разбрал, че независимо от това колко плаща, изнудването ще продължи, човекът потърсил помощ в полицията. Той обяснил, че семейството не поддържало връзка – факт, който явно бил известен и използван от непознатите. Веднага били предприети оперативни действия, а сформираната група от криминалисти изчакала поредното обаждане, осъществено на 30 май около 10 часа. Тогава непознатите поставили поредните си искания за още 2000 лева и били уговорени часът и мястото на срещата. Така в хода на проведените под ръководството на прокуратурата оперативни действия, в момент на получаването на белязаните банкноти, е задържан 25-годишният Огнянов от Харманли. Малко по-късно са установени и съучастниците му. По случая е образувано досъдебно производство.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини