От х:

Днес в x:

Ден трети на Театралните празници:„Дуенде” с Татяна Лолова

Любовта към изкуството и живота. Това е Татяна Лолова. Критиците казват за нея, че силата й, и човешката, и тази на неописуема актриса на сцената е именно в любовта.

Ден трети на Театралните празници в Хасково е отреден именно за Нея. На 29 май,четвъртък от 19 ч. Татяна Лолова се качва на сцената в Хасково в моноспектакъла „Дуенде” по текстове на Лорка и Румяна Апостолова. Режисьор е Съни Сънински, а сценографията е на Вечеслав Парапанов.

75 минути смях в представлението на театър 199 са гарантирани.

Животът е пъстър и шарен, но човек има само няколко мига на прозрение. Представлението стана с много любов, топлина и енергия, казва Татяна Лолова.

Вероятно само фактът, че с „ дуендето“ си Татяна Лолова гастролира от 2003 година насам, е достатъчен, да предизвика интереса на всеки тип публика, но все пак ако вие се чудите що е това „дуенде“, отговорът от Лорка: "Дуендето е сила, а не поведение, то е борба, а не понятие. Един стар майстор – китарист ми каза: ”Дуендето не е в гърлото, то идва от петите. ”Това значи, че то не е въпрос на умение, а на истинска, жива форма, на кръв, на древна култура, на създаващо действие. Тази “тайнствена сила, която всеки чувства, но никой мислител не е обяснил”, всъщност е духът на всичко земно... “

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини