От х:

Днес в x:

Пак терор върху дърветата, пречели на Сити път

Резачките отново заиграха, този път в името на лампите

Поредна „санитарна” сеч на дървета в Хасково възмути граждани. Живеещи на улица Кавала скочиха срещу джелатското окастряне на короните, след което уличните дървета заприличват на карикатура. След друга подобна ”санитарна” сеч, хасковсикят Център прилича на ударен от атомна бомба.

Пълното обезкостяване на дърветата пък оставя без капчица сянка живеещите в двата блока на отсечката от „Кавала” между „Цар Освободител” и зеленчуковия пазар. „Казаха, че разклонените дървета пречат на уличното осветление, екипите на фирма "Сити път" не можели да го подменят", обясниха от Кавала. Хората нямали против да им сменят лампите по отдавна тъмната улица, но недоумявали защо се реже така издъно, включително и дървета, отдалечени от уличните лампи. „Едно таквоз Рижо, младо ми се изтъпани и вика „Аз решавам”. То не може да реши какво да яде днес, ще ми решава за дървета, няма ли еколози тази община?!",разгневено обясни възрастен мъж от улицата. Друг го допълни, че "рижото" се казва Николай и преднага година сякъл по същия начин тополите от другата страна на реката. „Тва са същите, които изклаха чинарите в центъра”, допълниха от „Кавала”. Сутринта на улицата бяха останали предимно старите хора, младите били на работа. Иначе цяло да стане голям скандал.

На секачите от Екопрогрес въобще не им припука за недоволството и с оправданието за "санитарна сеч" те продължиха към следващата улица. Днес на мушката им били преките на бул. България край Зеленчуковия пазар. По време на сечта, уличките се затварят за движение и от двата им края. Разбира се никой не бе съобщил предварително за това и шофьорите научаваха новината едва при опит да кривнат по преките.

"Имаме сигнал от граждани на ул. "Кавала" №4, че клоните на дърветата са се оплели в жиците и може да стане беля. "Екопрогрес" не решават сами кое дърво да подкастрят, първо се съставя протокол в отдел "Екология" на общината. "Санитарна сеч" означава отсичане на дървото, а в случая имаме "подкастряне" на короната. Щом не е засегнат ствола, дървото се възстановява. От фирмата, която поддържа уличното осветление също заявиха, че вплетените в жиците  клони им пречат", обясниха от отдел "Екология" на община Хасково.   

Г.Христов

От Екопрогрес си ломотеха тяхното "Санитарна сеч"
Сечта ще сполети и останалите преки на пазара
...които през това време ще останат затворени
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини