От х:

Днес в x:

От 75 секции: ГЕРБ бие в Хасково, ДПС 2 пъти повече от БСП

Ликуване в офиса на ГЕРБ при първите резултати

Първите предварителни резултати от паралелните преброявания на вота за Европарламент рисуват изненадващи резултати в Хасково, може би не и за партията която ги предоставя. Според преброяването на ПП ГЕРБ от първите 75 секции с отчетени протоколи, Бойковите хора водят с 33.5 %, на второ място са ДПС с 30.9 %, а трети са мандатоносителите от БСП с едва 13.75 %. В гърба им диша дори новосформираната партия на Бареков, взела засега 12.04 %. Резултатите/засега/ разрушават мита за червената крепост Хасково, която дори на фона на убедителната изборна победа на Плeвнелиев в последните национални избори, гласуваха за неговия червен опонент от БСП.

Същевременно се оказа, че масовата мобилизация в мюсюлманските секции/ включващи и тези в Ррепублика/ не е само за очевидния избор ДПС, а и за нови политически субекти, които по сигнали до Haskovo.net са предоставяли по 60 лв на глас.

В общината има 151 протокола и резултатите могат рязко да се преобърнат, още повече, че по традиция първи приключват най-малобройните секции.

Г.Христов 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини