От х:

Днес в x:

Мистерия с БМВ-то и четиримата удавници

Пълна мистерия цари за причините 22-годишният студент от Университета по хранителни технологии Стоян Генов да загуби контрол върху мощния си баварец и да полети от 5 метра височина в дълбоката река Чая над Асеновград. Жестоката катастрофа миналия декември почерни 4 семейства, чиито деца са пътували в БМВ-то ковчег. Младежите, които завинаги останаха на 22 години, са се връщали от купон в планината за студентския празник 8 декември. Били са голяма компания от УХТ с общо 4 коли, а Стоян е шофирал втори. Всички негови познати го описват като изключително отговорен шофьор, който, въпреки мощния си автомобил, никога не си е позволявал да кара рисковано.
Точно това са установили и експертите по назначената в хода на разследването автотехническа експертиза. Вещите лица са категорични, че Стоян не е превишил скоростта, каквато информация бе тиражирана в деня на катастрофата. Времето на 10 декември е било лошо – валял е мокър сняг, но властите твърдят, че пътят е бил опесъчен. Това се потвърждава и от експертите, които са установили, че в деня на катастрофата пътната агенция си е била свършила работата.
Младежът е карал с около 76 км/час, с каквато скорост след втория тунел от Бачково към Асеновград Стоян е успял да вземе критичния радиус на завоя. Веднага след това е станало немислимото. По някаква причина младежът вероятно се е разсеял, защото веднага след завоя БМВ-то е полетяло в реката. Вещите лица не са открили никакъв спирачен път, което говори, че шофьорът не е направил нищо в секундите преди катастрофата. Експертите са категорични, че Стоян е имал техническото време да реагира, но по необясними причини това не се е случило. Една от вероятностите е шофьорът да се е обърнал назад, към колежките си на задната седалка – Диана Георгиева и Силвия Андонова от Самоков, и тогава да се е случило непоправимото.
Минути преди катастрофата четирите коли с пловдивски студенти спрели на заведението преди втория тунел към Асеновград. Там младежите се прегрупирали от гледна точка на това на кой шофьор къде ще му бъде по-удобно да остави по домовете колегите си. Дотогава в колата на Стоян са били: Илиян Митев, Дияна Георгиева, Семиха и Катя. Последните две момичета слезли от бавареца и се качили в други автомобили. При Стоян седнала загиналата Силвия от Самоков.
Резултатите от аутопсията са категорични, че смъртта и на четиримата е настъпила от удавяне. Младежите са имали шанс да оцелеят, ако навреме са били извадени от ледената вода на Чая. Те не са били получили почти никакви травми от ужасяващия полет в реката, но не са имали късмет да излязат навреме от преобърнатия автомобил. Друг малшанс за тях са били високите води на иначе плитководната река Чая в този й участък. Точно там, заради малка ВЕЦ, дълбочината на реката е около 2 метра.
Разследването на тежката катастрофа преди дни е било прекратено от окръжната прокуратура в Пловдив, съобщи говорителят Галя Андреева-Минчева.

Източник: http://www.monitor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини