От х:

Днес в x:

ТМС зарибява с комбайн и кучета

Полицаят Стефан и партньора му Франк изумиха местни и бъдещи ученици


Гимназията по селско стопанство в Хасково привлича бъдещи ученици с трактори, комбайни и ...кучета. Три полицейски песа от начинаещи до ветерани, правиха демонстрации за децата от 5 основни училища, посетили днешния Ден на отворените врати в бившето ТМС. Кучетата трябваше да рекламират абсолютно новата специалност Ветеринарен техник, която ще набира мераклии от следващата учебна година. Демонстрациите с животните бяха водени точно от ветеринарен техник, а сега редови полицай Стефан Гелимачев. 32-годишният мъж работи в полицията на Стара Загора, а партньор му е Франк - черна немска овчарка, която е шампион на България при полицейските кучета. Пред стотици ученици нашенския комисар Рекс доказа интелекта на породата си, като изпълняваше с финес, бързина и разбиране всяко задание. „Само дето не говори“ завистливо коментираха учители, несвикнали с подобни ученици.

Не стана много ясно каква е връзката на дресировката на кучета с иначе лабораторната специалност „Ветеринарен техник", но бе факт че именно демонстрацията събуди най-голямото любопитство на дошлите седмо- и осмокласници, които съвсем сериозно питаха кога могат да се запишат.

Огромните моторизирани играчки на гимназията, модерният трактор Маккормак и комбайнът Форд Шрит, очаквано привлякоха интереса на мъжката част от аудиторията, но първи лостовете за управление хванаха момичетата. Девойчетата искрено се наскърбиха, като им обясниха, че карането е невъзможно и всичко ще е само наужким. Поне докато не станат гимназисти в ТМС.

Тази година ще имаме и специалност „Фермер“, която ще предлага задочно обучение, анонсира директорката Маргарита Топалова. В паралелката ще могат да се записват всички над 16-годишна възраст, които ще имат възможност да завършат средното в удобно за тях време – след 2 или 22 години.

Г.Христов

Бившият ветеринарен техник доведе за демонстрация 3 полицейски кучета
Очакван интерес събудиха и огромните механизирани играчки на ТМС
Първи в тях седнаха момичетата
Момчетата го раздаваха комбайнерски
ТМС предлага нови опции за възпитаниците си, каза директорът Маргарита Топалова/вляво/
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини