От х:

Днес в x:

Александър Симов:Европа се нуждае от регулация на медиите,у нас те не са обективни

Александър Симов

Европейският съюз няма програми подкрепящи независимата журналистика.Затова в малките страни-членки медиите бързо ставаг жертва на икономически натиск.Дори обществените медии са под влияние на корпоративни интереси. Те не се стремят към обективност.Лакейниченето е ежедневие.85% от медиите не отразяват обективно събитията в страната и света.Трагична е ситуацията с местните медии.Журналистите са разединени и бедни.Затова ако бъда избран в Европейския парламент ще работя за изграждането на правила за прозрачни медии. Те трябва ясно и публично да анонсират собствениците си.Така е при партийните издания. При тях свободата на изразяване е по- добра от тази на корпоративните издания. Това заяви в Кърджали кандидатът за депутат в Европейският парламент от листата на БСП Александър Симов. Той е 8 в листата и с шанс да влезе в европарламента.Симов е млад човек и активен блогър, което го прави популярен сред младите хора на България.

Симов каза още, че ще работи за урегулиране и на медийната среда в Интернет. До сега в пучатните медии имаше журналистически стандарти и етика. Днес те не се спазват в сайтовете. Авторското право системно се нарушава. Създават се съмнителни сайтове,чийто цел е поръчковата журналистика. Омаскаряването се превръща в ежедневие, казва Александър Симов.

Симов каза, че негови приоритети ще бъдат и теми от ежедневието, които вълнуват масата от българските граждани. БСП води европейска кампания. Тя е основана на непрестанни срещи с хората. Искаме да чуем всички техни претенции към нас като партия и да подготвим приоритетите си за Европейския парламент, подчерта Сивов.

Той каза, че темите подсказани от избирателите са основно четири. Първата е защо депутати от различни български партии не си партнират в Европърламента, а се водят от тяснопартийни интереси. Втората е защо български евродепутати от опозицията подкрепиха резолюцията на Европарламента срещу изграждането на газопровода „Южен поток“. На трето място хората се опасяват от проекта „Европа на две скорости“. Според българските избиратели отхвърлянето на „Южен поток“ дава предимство на северните нации, снабдяващи се със синьо гориво от „Северен поток“. На четвърто място гласоподавателите се интересуват от политическия триъгълник България,ЕС,Украйна. Те са доволни,че страната ни не е сред „ястребите“, искащи санкции срищу Русия. Те са недоволни от двойните стандарти към майдановци и към руснаците в Донецк. Те искат Европа да не толерира фашизма, каза още Александър Симов.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини