От х:

Днес в x:

Проверяват училищна лавка заради сокче с амфетамин

Родители на деца от 120-о училище в София сигнализираха медиите за продукт със съдържание на амфетамин, който свободно се продава в училищна лавка.

В последния работен ден преди майските празници майка на 7-годишна ученичка открила в чантата й подозрително изглеждащ флакон с пулверизатор. Съдържанието му наподобявало сок, който се впръсква в устата, разказа майката в „Тази сутрин" по БиТиВи.

Тъй като детето било алергично, а на семейството предстояло пътуване, майката решила да се занимае със съдържанието на сокчето и направила тест в лабораторията на „Пирогов". Проверката доказала, че „течният бонбон" съдържа амфетамин.

Шокирана от резултата, майката сигнализирала директорката на училището, както и родителите на други деца в 120 ОУ. На този етап директорката трябва да се обърне към следствените органи, които да продължат работа по случая, смятат родителите.

„Флакончето, занесено за проба, е разпечатано и няма документ откъде е закупено. Дамата би могла да го закупи отвсякъде, където пожелае. Тя и урина може да сложи в него и утре да се окаже, че в 120-о училище продават флакони с урина", пък заяви по-рано директорката на училището Цветана Тонева.

По думите й в лаборатория на „Пирогов" не може да се направи изследване на наркотични вещества и това няма никаква стойност. По думите й такова изследване се прави единствено и само в МВР. „Има си регламент. След този сигнал, трябва да дойдат, да изземат количества от това, което се продава в стола на училището, да го занесат в лабораторията на МВР, да се направи изследване.

Кметът на община „Лозенец" каза пред БиТиВи, че в момента се правят проверки на въпросната лавка. Наредба 37 трябва да се спазва. Всеки продукт трябва да бъде придружен със сертификат за съдържанието, посочи той и допълни, че обществото не трябва да бъда толерантно към подобни нарушения.

 

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини