От х:

Днес в x:

Поредно бягство от затвора, този път заловиха затворника

Четвърти осъден напусна по своя воля килията си вчера. Избягалият е бил на лек режим в затворническото общежитие в Казичене с присъда за кражби, потвърдиха от МВР. Липсата му е установена в края на работния ден, когато мъжът не се появил, за да бъде прибран в общежитието, предава Нова телевизия.

По неофициална информация избягалият затворник е работел на автомивката за служебните коли на МВР при школата в квартал "Младост" в София. Вероятно е и наркозависим. Три часа по-късно избягалият е заловен в района на "Овча купел".

Все още обаче се издирват избягалите преди две седмици от Софийския затвор Николай Николов-Шатката и гватемалеца Хосе Мартинез. Търси се и затворник, избягал в Бургас.

Бягствата станаха повод за проверки в затворите в цялата страна. От главна дирекция „Изпълнение на наказанията" съобщиха, че в рамките на инспекциите са иззели повече от 20 мобилни телефона и са предотвратили опити за внасяне на наркотици. Продължават личните обиски на лишените от свобода, претърсват се и помещения в затворите. Освен затегнатия контрол в системата имаше и наказания. Дисциплинарни мерки има спрямо десетки служители, двама ще бъдат уволнени.

За последните пет години общо 77 души са успели да се измъкнат от затворите у нас.

Източник: дарик

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини