От х:

Днес в x:

Затвор във Филаделфия разбира за бягството на двама затворници 19 часа след изчезването им

Американските власти започнаха днес издирването на двама затворници, избягали от затвор във Филаделфия, предаде Асошиейтед прес. Длъжностни лица са алармирали за бягството деветнадесет часа след изчезването на престъпниците, единият от които е извършил четири убийства, отбелязва агенцията.

18-годищният Амийн Хърст и 24-годишният Наър Грант са избягали от затвора във Филаделфия около 20:30 часа (местно време) в неделя, пробивайки дупка в оградата около двора на затвора, съобщиха от "Дирекция затвори" на Филаделфия. Ръководството на затвора са разбрали за избягалите затворници в около 3 часа вчера след обяд.

Кметът на Филаделфия Джим Кени каза снощи на пресконференция, че властите искат да разберат какво всъщност се е случило.

"Ясно е, че е имало пропуск в системата и, че хората не са направили това, което е трябвало да направят", каза Кени.

Хърст беше арестуван през март 2021 г. по обвинение, че е застрелял и убил мъж на Бъдни вечер през 2020 г., а останалите три стрелби е извършил през март 2021 г., каза заместник комисарят по разследването към полицията на Филаделфия Франк Ванор. "Доколкото знаем той е изключително опасен и призоваваме обществеността да ни помогне със залавянето му", каза Ванор на пресконференцията.

Грант пък е бил задържан по обвинения в заговор с наркотици и оръжие. Двамата затворници са били в едно и същи крило на затвора, но в различни килии.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини