От х:

Днес в x:

Полицията залови беглеца от Ловешкия затвор

Избягалият в четвъртък преди обяд затворник Борис Иванов е задържан в района на Летница, съобщиха източници от полицията в Ловеч.
 
За успешния изход на проведената по издирването на беглеца акция потвърди и главният секретар на МВР Младен Маринов. „Задържан е в района на землището на Летница. В момента го придвижват към ареста в Ловеч“, поясни главният комисар.

Мащабната акция по залавянето му е започнала още снощи, след подаден сигнал на тел. 112, според който 48-годишният мъж от Добрич е бил забелязан в района на ловешкото село Дойренци, а по-късно в района на ловешкото село Александрово.
 
Екипи на полицията и жандармерията са претърсвали района през цялата нощ, като издирването днес е продължило в по-широк периметър. Претърсвани са села и околностите. Преди обяд Иванов е бил търсен в слънчогледова нива около село Александрово, но не е бил открит там.
В ранния следобед е подаден нов сигнал, че е забелязан край град Летница, където малко преди 16.30 ч. е бил задържан на изхода на града. Затворникът се е опитал да избяга, но е заловен от служителите на полицията и жандармерията.

48-годишният Борис Иванов избяга в четвъртък малко след 10.00 ч. от работен обект край Ловеч - млекопреработвателна фирма, където работил заедно с други затворници. Те го подгонили след бягството му, но не успели да го задържат. Мъжът е бил на този обект от няколко дни, след като е бил преместен от затворническото общежитие.
 
Борис Иванов изтърпява 13-годишна присъда за за четири присъди, сред които изнасилване и грабеж. По-голямата част от наказанието е бил изтърпял и за добро поведение е бил преместен в общежитието.
Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини