От х:

Днес в x:

Вземат катастрофата с таксито от МВР, възлагат я на следовател

Хондата, връхлетяла върху таксито и убила пътничката

Разследването на катастрофата с таксито и Хондата на кръстовището между „Дунав“ и бул. „Раковски“, при която загина 57-годишната Павлина Сталева, ще бъде взето от МВР и ще бъде поверено на следовател. Това съобщи за Haskovo.net наблюдаващият прокурор Дарина Славова. Тя уточни, че ще направи такова предложение пред шефа на окръжна прокуратура, в чиито правомощия е този акт. Мотив за изземането на разследването от МВР е фактическата сложност на катастрофата, както и създадените обществени настроения в града, че ще се влияе върху разследващите.

Имам пълно доверие в разследващия полицай. Но предвид обществените настроения, включително коментарите в Haskovo.net, както и предвид факта, че родител на единия от участниците в инцидента е полицейски служител, смятам за редно разследването на произшествието да се извърши от следствието, което е част от съдебната система“, заяви Славова.

Тя допълни, че възнамерява да разшири вече възложената техническа експертиза на инцидента, като включи в него още един автоексперт, както и съдебен лекар. Тройната автотехническа експертиза трябва да изясни целия механизъм на произшествието.

Тодор Кръшков 

 

Таксито бе отхвърлено на десетина метра
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Т.
    Т.Д.
    24 -1
    20:48, 12 май 2014
    За съжаление аз съм гражданин на този "...." град. Децата ми минават всекидневно през кръстовището. Писна ми от простотията която се бълва всеки път след подобно събитие. Всеки ще си изкаже мнението дори да не разбира. Ако господата от кат си вършеха работата или на кого им е там работата още преди години на това кръстовище щеше да има камера. Не е ли по важно повече да помислим как да няма катастрофи повече там. А в закона трябва да има забрана до живот да не могат да карат хората след причиняване на подобни инциденти.
Последни новини