От х:

Днес в x:

Спипаха хероин в крадена кола в сервиза на Тойота

В сервиза на Тойота цъфна кола с хероин

47 пакета хероин бяха открити в Тойота Ярис с турска регистрация, докато тя била ремонтирана във фирмения сервиз на Тойота в Хасково. Автомобилът принадлежал на британски гражданин от турски произход. Той аварирал малко след преминаване на турско-българската граница при Капитан Андреево и звъннал на Пътна помощ. Понеже колата била гаранционна, собственикът поискал да я закарат в най-близкия фирмен сервиз. Автомобилът пристигнал в Хасково в петък и с него веднага се заели монтьорите. По време на ремонта обаче се установило, че номерът на шасито не отговаря на двигателя и следователно има сериозни основание да се счита, че автомобилът е краден. След справка с началниците си от София, от хасковския сервиз уведомили полицията. Вчера ченгетата извършили оглед със следово куче и открили в специален тайник 47 пакета прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагирало на хероин. Точното количество още не е известно, в момента криминалистите от Хасково оглеждат дрогата. В 13 часа се очаква официална информация, която ще даде лично главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

По думите на монтьора в Тойота Стойчо Ангелов, мъжът, който докарал колата, бил около 30-тина годишен. Говорел само английски, с него нямало български придружител. Бил видимо спокоен и нямал притеснения, че нещо по автомобила му не е наред, освен вече регистрирания дефект в двигателя. „Каза, че нещо тропа и автомобилът не върви. Започнахме да разглобяваме и тогава стана ясно, че има проблем“, обясни мъжът. Британският гражданин не показал безпокойство и когато полицията била повикана на оглед. Твърде вероятно е да не е знаел нито за хероина, нито за евентуалната кражба на колата, предполагаха хора от сервиза, станали свидетели на вчерашното претърсване на Ярис-а от органите на реда.

В пълно неведение бе и управителят на сервиза, представен с краткото Красьо. Отсъствал в последните дни, вчера го уведомили че има проблеми с кола от сервиза му и веднага тръгнал за Хасково.

Г.Христов

Сервиза на Кърджалийска е бил претърсван вчера от полицията
Според монтьора Стойчо Ангелов, всичко тръгнало от несъответствие между шаси и двигател на авариралата Тойота
Собственикът на сервиза бе в пълно неведение за случващото се
Въпреки полицейската акция, днес сервиза си работеше нормално
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини