От х:

Днес в x:

Променят обслужването на фирмите - средни данъкоплатци

Средните данъкоплатци от Хасково пак ще се обслужват в тази сграда

Фирмите – средни данъкоплатци и осигурители , които през 2010 година станаха част от създадените тогава дирекции СДО, вече ще обслужват от компетентните офиси на НАП по регистрация на съответното дружество, съобщават от териториалната дирекция в Пловдив.
Промяната е следствие от закриването на дирекции „Средни данъкоплатци и осигурители“ в Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново.

116 дружества от област Хасково бяха част от дирекция СДО в Пловдив. От 1 май 2014 година те ще се обслужват от компетентният офис на Агенцията в града в който са регистрирани, тоест в офиса на НАП в Хасково. Такава бе системата и преди реформата в Приходната Агенция през 2010-та година.  Дружествата вече са уведомени с писма от Информационния център на НАП, като пререгистрацията им ще бъде извършена служебно. Също от 1 май, удостоверенията за липса или наличие на данъчни и осигурителни задължения, както и други справки за фирмите, регистрирани досега в дирекция СДО Пловдив, ще се изготвят от компетентните офиси на НАП.
От своя страна приходната администрация гарантира, че качеството на услугите, които предоставя на клиентите си, ще остане на същото високо ниво.
Информация за банковите сметки, по който трябва да се превеждат дължимите данъчни и осигурителни задължения от 1 май 2014 година, може да се намери на интернет страницата на НАП www.nap.bg в рубриката „Плащане“. В рубриката „Контакти“ на www.nap.bg са публикувани телефони за контакт на всички структури на Агенцията, на които могат да бъдат задавани въпроси.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини