От х:

Днес в x:

19 издателства в Хасково от днес, откриват „Южна пролет“

19 издателства са разположили щандовете си в центъра на Хасково. Книжният базар бе открит днес в 11 часа от председателя на ОбС Иван Иванов. Шатрите на издателствата са наредени от пл. Атлантически“ и стигат почти до театъра. Сред тях са водещи български издателски къщи, които вече по традиция всяка пролет представят продукцията си в Хасково. Специално за „Южна пролет“ повечето от тях са обявили големи отстъпки.

Литературните дни ще бъдат открити тържествено от 18 часа днес със запалването на огъня на „Южна пролет“ пред театъра. Час преди това в галерия „Форум“ ще бъде открита съвместната изложба на Симеон Тодев и Светлозар Петков, с участието Акустично джаз трио и Мария Арнаудова.

След запалването на огъня в театъра ще се състои премиерата на книгата „Пратеник на мъжки времена“, посветена на 80-годишнината на Григор Вачков. Специални гости ще са авторите – Мартина Вачкова и Юрий Дачев. След премиерата в камерната зала пък е лауреатската вечер на Калин Василев, носител на Пегас за миналата година.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини