От х:

Днес в x:

Григор прегази копие на Надал, дебне оригинала на 1/4-финалите

Григор Димитров записа трудна, но сладка победа над испанецът Алберт Рамос във втория си мач на турнира в Монте Карло от сериите Мастърс. Нашият победи с 2:1 сета и продължава защитата на точките от миналогодишния четвъртфинал, където отпадна след трилър от световния №1 Рафаел Надел. Двамата са „обречени“ на среща пак на същото стъпало ако си вземат трите мача дотам. Преди това обаче хасковлията трябда да потопи цяла испанска армада.

Настоящият му съперник не само че е испанец, ами е почти пълно копие на Надал. Алберт Рамос играе с лява ръка, а стилът му е сходен с този на по-титулувания му сънародник-връщане до откат и търпеливо дебнене на грешка от противника. В първия сет Григор го захрани с доста непредизвикани, което доведе до пробив в подаването му и загуба на сета с 4:6. Във втората част нашият се взе в ръце и доказа, че креативния тенис освен по-красив, може да бъде и ефективен. С почти минимум непредизвикани грешки, мощни сервиси и форхенди и атрактивни атаки на мрежата Гришо разби иначе великолепната защита на Рамос и след пробив, затвори сета с 6:3. В третия българинът бе сигурен в подаването си, а в същото време подлагаше на бомбардировка от ретур сервиса на съперника. След пропилени точки за пробив в първите два сервис гейма на Рамос, последва успех в третия, а спечелил веднъж подаването на съперника, Григор не трепна за да затвори сета със 6:4, а с това и мача.

Преди срещата с Надал обаче нашия има още една тежка и пак испанска задача. Съперникът в третия кръг е бившия номер 3 в света Давид Ферер, срещу който Григор има три загуби от 4 мача. Но пък точно в последния двубой помежду им взе сладък реванш, донесъл му и първата АТП титла в кариерата -тази в Стокхолм. Повтори ли упражнението от миналата година с Ферер, Григор най-сетне ще получи шанс да си върне на Надал за многото загуби „на косъм“. Във всеки двубой помежду им, дори когато бе на 18, Гришо винаги е взимал сет на опонента и го е притискал до стената. Късметът и физиката не бяха с него. Тази година обаче изглежда има едното и другото.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини